SİVAS'ta Güzel Şeyler de Oluyor!

SİVAS

Ultrason montajlı ambülanslar konusunda uzman olan ve bu konuda her türlü eğitimi alan Acil Servis Doktoru Dr. Behnan GÜLÜNAY’ın, bu çalışmasının SİVAS için önemli olduğu belirtiliyor.

STHM ÖZEL HABER

SİVAS’ta tıp alanında güzel çalışmalar da haber merkezimize gelmeye devam ediyor. SİVAS’ın yetiştirdiği kıymetli bir değer olan Uz Dr. Behnan GÜLÜNAY’ın “Ultrasonlu Ambülanslar” mantığı hayat kurtarmada önemli görülüyor.

Özellikle toplu trafik kazalarında iç kanamanın tesbitinde önemli rol oynayacağı bilinirken, hayat kurtaran bu adımın yaygınlaştırılmasının elzem oluğu vurgulanıyor.

Hatta bu eğitimin yaygınlaşması için TÜBİTAK nezlinde çalışmanın da başlatıldığı öğrenilirken, ULTRASON MONTAJLI ambülânslara da Bakanlığın çok ilgi gösterdiği haberleri geliyor.

Özel hastanelerde bile olmayan bu uygulamanın SİVAS’ta daha çok etkinleştirilerek çoğaltılması bekleniyor.

Bunlara ek olarak bu uygulama için geçtiğimiz aylarda pilot il seçilmesi planlanan, VAN ilimizde kapsamlı olarak görüşülen bu uygulamaya başlanacağı, kişinin ilk değerlendirmesinin ne kadar doğru olursa, hastaneye ulaştığında tıbbi hizmetin etkinliğinin de o derece artacağının ele alındığı öğrenildi.

Eğitime İL DIŞINDAN katılan SİVAS DEVLET HASTANESİ ACİL TIP UZMANI Dr. Behnan GÜLÜNAY'da “hastanın tanı ve müdahalesinde ambulans içi ultrasan kullanımının oldukça etkili olacağı ve hastanın sağ kalımında büyük başarı sağlanacağı” yönünde açıklama yaptı.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS' Güzel Şeyler Oluyor!