SİVAS'ta GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

SİVAS

SİVAS'ın ULAŞ İLÇESİ kadim medeniyetler geçmişi ile dikkat çekiyor. Kenan BENLİ'nin yazdığı "ZERON" kitabı ise, bu gizemli coğrafyanın insan hikayelerine demirliyor adeta.

STHM ÖZEL HABER

ZERON öze dönüş adlı Belgesel çekimleri Sivas'ın Ulaş ilçesinde,03 Ağustos'ta başlayacak. Ata tohumu olan Zeron buğdayını arayan hibrit tohuma karşı savaş veren bir adamın öyküsü olan belgeselde, Anadolu'nun çatışı Sivas'ta toplumun farklı kesimlerinin yaşantısına vurgu yapılacağı öğrenildi.

Belgeselin bu yıl Kültür Bakanlığı destek yapımları listesine de alındığı öğrenilirken, ilk kez bu anlamda çekilecek olan belgeselde Sivas merkez tarihi mekanlar ve Ulaş ilçesi çevresi ile tanıtılacak.

Belgeselin senarist ve yönetmenliğini Umut Sevimli Kurt, görüntü yönetmeni Burak Bekircan ve danışmanlığını Zeron kitabı yazarı Kenan Benli üstlenecekken, bu önemli çalışmanın yöre tanıtımına ve özellikle de ata tohumu ZERON'u uluslararası bir boyuta taşıyacağı vurgulandı.

ULAŞ KAYMAKAMLIĞI ve ULAŞ BELEDİYESİ'nin KÜLTÜR BAKANLIĞI destekli bu BELGESEL çekiminde üzerine düşeni yaparak, İLÇENİN tanıtımına katkı vermeleri bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!