Tarih: 02.09.2014 07:36

Sivas`ta Kitap Kuyruğu

Facebook Twitter Linked-in

Sivas tarihi günler yaşıyor. Kitap Günleri kapsamında Buruciye Medresesini akın eden Sivaslılar, söyleşilere katıldıktan sonra, kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular.

 Sivas tarihi anlara tanıklık ediyor. İnsanlara güzel ve iyi sunulmadığından dolayı okumayan ve yazmayan bir toplumun oluştuğu ortada iken, bunun kırılmasına yönelik atılan kitap okuma adımı takdirle karşılanıyor.

Üçüncüsü düzenlenen Sivas Kitap Günlerinde yakalanan bu önemli başarının Sivas’ın imajına da olumlu katkı sunacağı gözlemleniyor.

Birçok yazar ve yayınevinin katıldığı Sivas Kitap Günleri, değişik etkinliklerle sürüyor. Özellikle Buruciye Medresesinin o gizemli atmosferinde, söyleşileri dinleyen pek çok Sivaslı, burasının böyle güzel olduğunun yeni farkına vardıklarını belirtiyorlar.

Kitap ile Buruciye Medresesinin uyumu eşliğinde enfes söyleşilerin yapıldığı tarihi günlere her yaş gurubundan insanın katılması ise memnuniyet oluşturdu. Özellikle söyleşiler sonrasında kitap imzalatmak için oluşan uzun kuyrukların, “Sivas’ın bir Sultan Şehir olduğu fikrini yeniden dirilttiğini dile getiren Sivaslılar, bu şehrin köklerindeki bu arifliğin açığa çıkarılmasının çok önemli olduğunu ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —