Sivas`ta Kölelik Yaygınlaşıyor

Sivas`ta Kölelik Yaygınlaşıyor

İnsanın her şeye sahip olma kölelik yaşam tarzı, Sivas´ta da yaygınlaşıyor. Günün her vaktinde alış veriş için kendini kurgulayan pek çok insan, ardı arkası gelmez isteklerinin peşinden koşuyorlar. Her dakika alış veriş koşturması yaşanırken, kabin önleri

 Modern çağın insanı yalnızlaştıran ve sadece ama sadece tüketim odaklı kurgulayan aldatmacası Sivas´ta da yaygınlaşıyor. İnsanlar, ihtiyacı olsun veya olmasın alış veriş yapmak için kendilerini sokaklara atıyorlar. Reklamların ve gösterişin verdiği aldanışlara koşar adım dalan Sivaslılar, zamanın her anında yeni şeyler almanın köleliğini yaşamaya devam ediyorlar.

Kapitalizm ve sanal modern çağın ortak amacı olan ?tükettikçe özgürsün? türü aldatmaca ile adeta köleleştiren rüzgarına, Sivas´ın da dahil olduğu gözlemleniyor. İhtiyacı olsun olmasın yeni şeyler aldıkça kendini mutlu hissetme sanal duygusuna duçar edilen kalabalıklar, ellerine ne geçerse alıp bir kenara istiflemenin zavallılığını yaşamaya devam ediyorlar.

Vaktin her anında, hangi meslek gurubuna mensup olursa olsun ortak bir erime potası olan alış veriş kardeşliği ile adeta birleşen yığınlar, modern aymazlığın sunduğu bütün verilenleri adeta kutsarcasına evlerine götürüyorlar.

 Alış veriş merkezlerine akın eden Sivaslılar´ın özellikle giyim kuşamda gösterdikleri üstün manevra kabiliyetlerinin sosyologlarca analiz edilmesi bekleniyor. Haftanın her günü başta mutfak alış verişi olmak üzere, reklamların sunduğu her şeyi elde etme dürtüsü ile yanıp yıkılan pek çok insanın, bunu özgürlük adına yapması ise anlaşılamıyor.

?Sen özgürsün? mantığı çerçevesinde her şeye koşan şehir ahalisinin, aslında kapitalist baronların köleliğini peşinen kabullendiklerinden habersiz yaşadıkları gözlemleniyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda
sefilix
14.01.2016 18:58:30
kölelik demişken şu ücretli köleleri de bir haber yapsanız. şimdi çarşıya çıkıp bakıyoruz. bazı iş yerleri 14-15 saat açık. hiç kimse gidp burada çalışan personele soruyor mu siz kaç saattir çalışıyorsunuz sgk nız var mı? motorlu bir sürü bebe servislerde çalışıyor. bunların çalışması yasak değil mi? bu çocuklar sgk ya falan servis yapmıyor mu orada siz nerede nasıl çalışıyorsunuz diyen bir memur yok mu? dükkanların camı eleman ilanından geçilmiyor. e her yerde işsizlik varsa neden eleman bulamıyor bu iş yerleri. sorun iş yerlerinde mi çalışmak istemeyen gençlerde mi? iş kur bu konuda neden inisiyatif kullanmıyor? sorular sorular deli sorular da herkes halinden memnun. eğitim sistemi çökmüş haksızlığın ve kul hakkı yemenin (bal tutan parmağını yalar diye ata sözümüz bile var) normalleştiği ahlakın çöktüğü bir toplum da kölelik düzeni de modern şekilde devam eder. adaaammm siz aldırmayın durmak yok yola devam. herkes memnun ne de olsa