Sivas`ta Tabanları Birleşiyor

Sivas`ta Tabanları Birleşiyor

Zaman zaman birleşme düşünceleri kamuoyuna yansıyan MHP ve BBP'nin, önümüzdeki genel seçim için bir ittifak içine girecekleri belirtiliyor. Resmi bir ittifak yaşanmasa dahi tabanda bu iki parti seçmeninin özellikle Sivas'ta güçlü olan listeye yönelecekler

Zaman zaman birleşme düşünceleri kamuoyuna yansıyan MHP ve BBP’nin, önümüzdeki genel seçim için bir ittifak içine girecekleri belirtiliyor. Resmi bir ittifak yaşanmasa dahi tabanda bu iki parti seçmeninin özellikle Sivas’ta güçlü olan listeye yönelecekleri ifade ediliyor.

 Milliyetçi muhafazakâr bir söylem ve düşünce ile Türk siyasetinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), önümüzdeki seçimlere çok sıkı hazırlanıyorlar. Ülke genelinde bu iki partinin zaman zaman ittifak yapacakları söylentileri gündeme gelmesine rağmen parti yetkililerini bunu reddettiği lakin tabanın bu reddiyelere rağmen doğal bir ittifakı bu seçimde gerçekleştirecekleri vurgulanıyor.

Özellikle Sivas’ta bu iki parti tabanının önümüzdeki genel seçimlerde doğal bir ittifak ile güçlü olan listeye yönelecekleri siyasetçilerce dile getiriliyor. MHP ve BBP’nin bir resmi bir seçim ittifakına girmemesi durumunda, seçmenin bu iki parti adaylarına göre tavır takınıp oyunu vereceği ifade ediliyor.

Sivas’ta haber merkezimize görüş bildiren pek çok MHP ve BBP’li seçmenin bu seçimde bu iki partinin ittifak etmeleri gerektiği aksi taktirde seçmenin zaten doğal ittifakı bu seçimde gerçekleştireceğini dile getiriyorlar.

Milletvekilliği için bu iki cenahta Ünal Coşkun, Muzaffer KARADAĞ, Kürşat ERGÜN, Doğan ÜRGÜP,Muammer DEMİRCİ gibi kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok siyasetçinin ismi dillendiriliyor.