SİVAS´tan Çıktı OSCAR´a Yol Alıyor

SİVAS´tan Çıktı OSCAR´a Yol Alıyor

Türkiye´nin OSCAR adayı olan Kalandar Soğuğu BAKÜ TÜRK FİLMLERİ Festivaline katıldı. Gittiği her festivalden ödülle dönen Kalandar Soğuğu, sinema eleştirmenlerince OSCAR´ın en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

 

Yönetmenliğini Mustafa KARA´nın, senaryosunu ise Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yazar akademisyen Bilal SERT´in yaptığı Kalandar Soğuğu gitti her festivalden ödülle dönüyor. Amerika İsrail başta olmak üzere Akdeniz Altın Portakaldan da ödülle dönen filmin, felsefi ayağının SİVAS´tan çıkması da ayrı bir önem olarak görülüyor.

İyi bir PR yapılması sonucunda filmin OSCAR´ı alabileceği ve Türkiye´ye önemli bir tanıtım katkısı sağlayacağı vurgulanıyor.

Filmin yönetmeninin SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MEZUNU ve senaristinin de SİVASLI olmasının ayrı bir öneme sahip olduğu ve bu tür yapımların SİVAS´tan çıkmasının şehrin film festivaline hazırlanması konusunda da önemli bir kilometre taşı oluşturacağı yorumları yapılıyor.

KALANDAR SOĞUĞU´nun önümüzdeki aylarda ise SİVAS´ta özel bir gösterim yapabileceği bilgisine ulaşıldı. Şehir sinema sevenler ile özel bir galada buluşmayı bekleyen filmin,bu gösterimine özel bir davetli ekibi katılacağı ve bu özel gecede Sivas ile ilgili düşüncelerin de gündeme gelebileceği ifade edildi.

Özellikle Sivas Kongresi´nin 2019 yılında 100. Yıl olduğu ve bu 100.yıla özel düşünceler etrafında şehrin Sinema Festivali ile tanıştırılmasının planlandığı edinilen bilgiler arasında.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Çıktı OSCAR Alıyor