Sivas`tan Elinizi Çekin

Sivas`tan Elinizi Çekin

Sivas bürokratik yapılanmada bir takım yan müdahaleler nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Özellikle Ak Parti Teşkilatı içinde bulunanların şahsi müdahale girişimleri gerek parti içerisinde, gerekse Sivas kamuoyu tarafından tepki çekiyor. Herkesin kendi görev a

Sivas bürokratik yapılanmada bir takım yan müdahaleler nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Özellikle Ak Parti Teşkilatı içinde bulunanların şahsi müdahale girişimleri gerek parti içerisinde, gerekse Sivas kamuoyu tarafından tepki çekiyor. Herkesin kendi görev alanı içerisinde kalma gerekliliği ortada iken hızını alamayan bazılarının her kuruma müdahale ettikleri iddiası eleştiri alıyor.

 Kitle partisi olan Ak Parti yereldeki teşkilatlanmasında bazı işlevsel sıkıntıları bir türlü üzerinden atamıyor. Teşkilat görevi dâhilinde kalması gereken pek çok partilinin, şehrin bürokratik şekillenmesine müdahil olmaları anlaşılamıyor.

Özellikle son dönemde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye ÖZTÜRK ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN’ın başta Milli Eğitimdeki Okul İdarecileri görevlendirmeleri olmak üzere pek çok kuruma müdahil oldukları iddiası dilden dile dolaşıyor.

Kadın Kolları Başkanı Şadiye ÖZTÜRK’ün asıl görevinin Kadın Sorunları ve Kadınların sosyal hayatta etkin yer almaları yolunda çalışmalar ortaya koyması gerektiğini ifade eden Sivaslılar, Kadın Kolları Başkanının, şehirdeki bütün kurumların iş ve İşleyişleri ile ilgilenmesinin ne derece doğru olduğunun kamuoyunun taktirine bıraktıklarını ifade ediyorlar.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN’ın da hemen hemen her kurum ile içli dışlı olup, aslı görevi olan Başkan Yardımcılığı harici konulara müdahil olma isteğinin faydadan çok zarar getireceği vurgulanıyor.

Sivas’ta son aylarda Ak Parti Teşkilat yapısı geleneğine uymayan bu tür davranışların sıkça kamuoyu gündeminde olması, parti içi hiyerarşi ve disiplini berhava edeceği dillendirilirken, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye ÖZTÜRK ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN’ın, ellerinde telefon, her yere müdahale etmek yerine kendi görevlerini hakkıyla yapmalarının, Sivas’a daha çok fayda sağlayacağı yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda