Siyaset Bahane Ticaret Şahane

Siyaset Bahane Ticaret Şahane

Sivas Postası´nın geçtiğimiz günler gündeme taşıdığı haberin yankıları sürüyor. Kongre Müzesi Bahçesinde ağır iş makineleri ile yapılan çalışmanın binaya zarar verebileceğini dile getirmiştik. Haberimiz üzerine gündüz değil gece ondan sonra aynı çalışmanı

 

Şehirde, ticaret, siyaset, iş dünyası ittifakları ara ara ortaya çıkmaya başladı. Siyasetin içinde olan isimlerin, ?halkın menfaatleri için siyaset yapıyoruz? diye illizyon yaptıkları lakin bunun arkasında yatan gerçeğin ise başka olduğu yorumları yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde haber merkezimizin gündeme taşıdığı Kongre Müzesi Bahçesi düzenleme işini ise Ak Parti Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Seyfettin OCAK´ın yaptığı haber merkezimize geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ı Kent Meydanında ?eşekle protesto? ederek Türkiye´de küçük düşürmeye çalışan Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun sağ kolu olarak bilinen Seyfettin OCAK´ıni, siyaseti iyi kullanarak ticarete yöneldiği iddia ediliyor.

Tarihi bina etrafında ağır iş makinaları ile binayı titrete titrete iş yapan ve binanın tarihi dokusunun hiçe sayılmasının içten bile olmadığı vurgulanıyor.

Seyfettin OCAK´ın siyasi kimliğini kullanarak ticarette iyi noktalara geldiği dile getiriliyor.

Bir başka iddia ise yine Ak Parti kaynaklarından haber merkezimize gelmeye devam ediyor. Restorasyon işinin gizli ortağının ise Ahmet KUZU olduğu. Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun da ortaklığının kuvvetle muhtemel olduğu iddia ediliyor.

İmar konusunda tecrübesi ile bilinen Ahmet KUZU´nun bir imar komisyonu çalışmalarında gizli bir telefon konuşması yaparak ?Abi senin o imar işi meclise neden gelmedi, gelse yardımcı olacaktım? diye araştırma soruşturma yaptığı şehirde dilden dile dolaşmaya devam ediyor.

Şehirde iş yapan pek çok ismin işlerini siyaset yolu ile takip etmelerinin ise etik olup olmadığı tartışma konusu. Siyasetin herhangi bir yerinde olanların, siyasi tercihlerini ?hamili kart? gibi referans olarak göstermeleri ise tepki çekiyor.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Siyaset Bahane Ticaret Şahane