Tarih: 26.05.2015 21:52

Siz Bir Durun Muhtarlar!

Facebook Twitter Linked-in

 

Son yıllarda Sivas'ta görev yapan muhtarların bir dernek çatısı altında toplanarak, hemen hemen bütün kabul ve iadeyi ziyaretlerde boy göstermeleri anlaşılamıyor. Memleketimizin iliklerine kadar işlemiş bürokratik nümayişin bir parçası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen muhtarların, halkın sorunlarının çözümü noktasında ne yapıp yapmadıkları merak ediliyor.

Adayların kabulü ve uğurlanmasını bil hakkı ile titizlikle yapan muhtar camiasının, tez zamanda sivil toplum görevine dahil oldukları gözlemleniyor. Birçok konuda fikir beyan edip, somut proje ve düşünceler ortaya koyup koymadıkları tartışma konusu olan muhtarların, basına olan yakın ilgileri gözlerden kaçmıyor. Vatandaşın ilk başvuru noktası olan muhtarların, ikametgah işlerinin nüfus müdürlüğüne devredilmesinden ise rahatsız oldukları vurgulanıyor. Eski hüküm ve etkinliklerini kaybeden muhtarların, özellikle kenar mahallelerde Belediye Başkanı gibi hareket etmeleri komik bulunuyor.

Her şart ve durumda hayırlı olsun ziyareti ve bir cümle toplantılara iştirak eden muhtarların, bunun yerine halkı sorunların daha ivedi çözülmesine katkı sunmaları gerektiği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —