Size Minnettarız

Size Minnettarız

?Eğitimde ter dökmeyen, savaşta kan döker?

 

 

Sivas bu vatan için şehid olanları anıyor. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Sivas´ta pek çok etkinliklik yapılıyor. Bu bağlamda ?Vatan Sevgisi ve Şehitleri Anma? etkinliği çerçevesinde üç yıldır Osman ÇELİK tarafından Danişment İlkokulu´na davet edilen Kıbrıs Gazisi Veyis KALKAN, sabah saat 7´de vatan sevgisi ve kahramanlık konulu bilgiler verdi.

Vatan ve şehitliğin öneminden bahseden 63 yaşındaki Gazi KALKAN, bu vatanın kolayına kazanılmadığını ve bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini dile getirdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında Kıbrıs´ta bulunduğunu belirten Kıbrıs Gazisi Veyis KALKAN, aç ve susuz kaldıklarını ancak yine de düşmana boyun eğmediklerini dile getirdi.

Bir karış vatan toprağının hiç kimseye verilemeyeceğini belirten KALKAN, etrafımızın düşmanlarla çevrili olduğunu belirterek, herhangi bir durum karşısında yeniden canını seve seve bu vatan  uğruna vereceğini belirtti.

3/D Sınıfı öğrencilerinin can kulağı ile dinledikleri görülürken, program sonunda Gazi Dede´ye bu vatan ve bizler için yaptıklarından dolayı hediye takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: Size Minnetttarız