SIZIR ŞELALESİ

SIZIR ŞELALESİ

Gültekin ÇETİN Yazdı...

TURİZİMCİ GÖZÜYLE TABİAT VARLIKLARI TURZMİ SIZIR ŞELALESİ 

GEMEREK YENİÇUBUK Sızır şelalesi bölgenin cazibe alanlarından biridir, Gemerek içe merkezine yaklaşık 25km, Şarkışla ilçesine yaklaşık 40km, Sivas İl merkezine yaklaşık 134km mesafede yer almaktadır.

 Yaz sezonlarında ciddi ziyaretçi potansiyeline ulaşmakta olup, bölge ayrıca tarım ve hayvancılık faaliyetleri bakımından da gelişme göstermekte olup bu yönüyle de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. 

Turizmci gözüyle bakıldığında; bölgenin doğal tabiat güzelliği yeterince tanıtılmamış ve bölgede yeterli hizmet seçenekleri bulunmadığı göze çarpmaktadır. Doğa ile başbaşa olan şelalenin tabiat zenginliği yeterince ilgi ve alaka gösterilip Balık Restaorantı, kafeler çesitlendirilerek ve tadilat görerek daha geniş hizmet seçeneği ile turizme kazandırmak için gerekli aksiyonlar alınması gerekmektedir. Bölgede konaklama imkanı sunan Butik otel ve Apart ihtiyacı bulunmaktadır.

 Kendin pişir kendin ye seçeneği sunan işletmeler yapılmalı, yürüyüş yolları daha kapsamlı hale getirilmeli, spor aktiviteleri sunan parkurlar macera parklar oluşturulmalıdır. 

Gereken çevre düzeni ve hizmet sunulan işletmeler çeşitlendirildiği takdirde turizmdeki hakettiği yerini kısa zamanda alacaktır. Bölgenin cazibe merkezi değil İç Anadolunun cazibe merkezlerinden birisi olması konusunda gerekli revizyonlar dışında başka bir engel bulunmamaktadır. Doğanın bize sunduğu bu doğal mirası hakettiği güzellikte donatmak Sivasın turizm bakımından seçeneklerine ve imkanlarına çok büyük katkı sağlayacaktır. 

KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ TURİZİMCİ AR-GE 

GÜLTEKİN ÇETİN



Anahtar Kelimeler: SIZIR ŞELALESİ