Skandal Okul Müdürü Ne Yaptı?

Skandal Okul Müdürü Ne Yaptı?

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavının (TEOG) yaklaştığı şu günlerde, Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulunda yaklaşık bir yıldır süren skandal hala unutulamadı.

 

SİVAS Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Abdulkadir SELVİ'nin ;  öğrencilerin karne notları ile oynadığı iddiası ile ilgili yetkililerin nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu.  

Böyle bir usulsüzlüğe imza atarak, sınav güvenilirliği kadar kamu güveninin de sorgulanmasına yol açan ve vicdanlarda  kamu güvenini yaralayan bir okul müdürünün, diğer sınıflarda okuyan öğrencilerle ilgili böyle bir tasarrufunun olup olmayacağının garantisi  yokken, hala görevde tutulmakta ısrar edilerek,  şaibeye adeta davet çıkarılması, Çocukları  TEOG sınavına girecek  olan , il genelindeki  tüm  velilerin tepkisine yol açıyor.

Bilindiği üzere TEOG yerleştirme puanında, TEOG sınavlarında  alınan puanlar ile karne notlarından oluşan YBP (Yıl Sonu Başarı Puanları) eşit oranda etkili. 4+4+4 sistemi ilk mezunlarını gelecek sene verecek.   Bu seneye kadar müfredatlar  bile  kademeli olarak geçiş gösterdiği için TEOG sınavlarında 6-7-8. Sınıf YBP  (Yıl Sonu Başarı Puanları)   dikkate alınırken, gelecek sene tamamen sisteme entegre olmuş öğrenciler ilk defa TEOG sınavına gireceğinden , bu öğrencilerin 5. Sınıf YBP (Yıl Sonu Başarı Puanları)  da hesaba katılabilir. Bu durumda   Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulu müdürü Abdulkadir SELVİ sadece kendi öğrencilerinin değil, tüm Türkiye'de TEOG sınavına girecek  öğrencilerin kaderiyle oynamış olacak.  

2013- 2014 Eğitim öğretim yılında Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulu 5/D sınıfında;  Arapça dersi haftada 10 saat verilmişken karnede 2 saat gösterilmesi, hiç verilmeyen Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı derslerine ise karnede not verilmesi olayı patlak verince , tüm bu usulsüzlüklerin üzeri örtülmek için 5/D sınıfı bu sene 6/E olarak değiştirilmek suretiyle yapılan usulsüzlükler kapatılma yoluna gidilmiştir.

Basit bir hesaplama ile kolayca anlaşılacağı üzere; Haftada 10 saat verilen Arapça dersinin  karne notu ile hesaplanacak ağırlıklı yıl sonu puanı   ile Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine ;  ders olarak fiilen işlenmediği halde  usulsüzce  karnede not verilmesi   suretiyle ortaya çıkan notlarla hesaplanacak,   ağırlıklı yıl sonu not ortalaması birbirine eşit olmayacak ,dolayısıyla YBP (Yıl Sonu Başarı Puanları)  da öğrencilerin hak ettiklerinden çok farklı oluşacaktır. Bu durum hem o öğrenciler , hem de Türkiye çapında sınava girecek öğrenciler için TEOG yerleştirme puanlarında  büyük haksızlık teşkil edecektir.

Bilindiği üzere 4+4+4 öncesinde varolan eğitim sistemimizi,  4+4+4 sistemine adapte etmek için müfredat değişiklikleri kademeli geçiş şeklinde uygulandığı için TEOG sınavında 6-7-8. Sınıf ağırlıklı yıl sonu notları hesaplanırken , 4+4+4 sisteminin ortaokul kısmı  ilk mezunlarını gelecek sene vereceği için , gelecek seneki TEOG sınav puanına 5. Sınıf ağırlıklı yıl sonu notlarının  katılıp,katılmayacağı belirsizliğini koruyor . Hadi diyelim  5. Sınıfların YBP  (Yıl Sonu Başarı Puanları) eskiden olduğu gibi yine  TEOG da dikkate alınmayacak ;  o zaman da bu usulsüzlüğü yapan ve elinde aynı yetkileri barındıran  birinin ,  diğer sınıfların karne notlarında oynama yapıp yapmayacağının garantisi yok.

Çocukları  TEOG sınavına girecek  olan , il genelindeki  tüm  velilerin sordukları soru şu :

Bu müdür görevde tutularak ,  çocuklarımızın emeğine niye gölge düşürülüyor, çocuklarımızın bu sınav için sarfettiği emek bu kadar mı değersiz ?

 



veli
29.04.2015 16:15:16
Bu müdür görevde kalmamalı , pimi çekilmiş bomba gibi ne zaman hangi skandala imza atacağı bilinmiyor. Bunu görevde tutanlardan da, görevini layıkıyla yapmayıp görevde kalmasına çanak tutanlardan da Allah öbür dünyada, çocukların hakkını sorsun