Tarih: 11.01.2017 16:53

Soğuk Çermik Hafik Gölü Turizm Hattı

Facebook Twitter Linked-in

 

 Sivas´ın güzide mesire alanlarından biri olan Soğuk Çermik keşfedilmeyi bekliyor.Gerek çevre düzenlemesi, gerekse havuz ve sair her türlü alanın adeta pislik içinde can çekişmesi piknik için oraya gidenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Ahmet Turan Gazi Hazretlerinin de bulunduğu Soğuk Çermik mesire alanında hiçbir Belediye çalışmasının olmaması ise bir başka soru olarak akıllara geliyor.

Türbe altında derenin de ıslah edilmeyişinin yöreye kötü bir görünüm kattığını dile getiren bir çok insan, derenin Aksu vari ıslahının yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın buraya kısa zamanda el atarak Soğuk Çermiki içler acısı durumdan kurtarması bekleniyor. Gerek derenin ıslahı, gerekse Türbe ile bağlantılı bir teleferik sistemi için çalışma yapılması gereği ifade ediliyor.

Sıcak Çermik ile ilgili bir çok çalışma gündemde iken Soğuk Çermik içinde bir çalışmanın gerekliliği ısrarla dile getiriliyor. Soğuk Çermik bölgesinde Hafik sınırları içinde bulunan Hafik Gölü´nün de oluşumu nedeniyle çok önemli bir göl olduğu ve burasının da Soğuk Çermik havzası kapsamında ele alınabileceği vurgulanıyor.

Hafik Gölü adasında tarihi kalıntıların da olduğunu dile getiren araştırmacılar, burasının da turizme kazandırılması hususunda ortak çabaların artık hayatiyet kazanması gerektiğini ısrarla vurguluyorlar.

 HAFİK GÖLÜ

Hafik İlçesine 2 km. Sivas´a 36 km. uzaklıkta olan Hafik Gölü, Hafik İlçe Merkezinin kuzeybatısında olup, alanı yaklaşık 1 km2.dir. Derinliği ortalama 6 m. Olan göl dipten kaynayan sularla beslenmektedir. Ortasında bir adacık olan gölde bol balık yaşamaktadır. Fazla suları Kızılırmak´a akan Hafik Gölü, yörenin önemli mesire yerlerinden biridir

 SOĞUK ÇERMİK

Sivas Erzincan karayolu üzerinde bulunan Soğuk Çermik kaplıca alanı Sivas şehir Merkezine 18 km, Hafik İlçesi´ne 15 km uzaklıkta yer almaktadır.
Havayolu ile ulaşımda kaplıca alanına 43 km mesafede bulunan Sivas havalanından yararlanılmaktadır. Havaalanının Sivas şehir merkezine uzaklığı 25 km´dir. Demiryolu ile ulaşımda kaplıca alanına 25 km uzaklıkta bulunan tren istasyonu kullanılmaktadır. Sivas İl Merkezi´nden kaplıca alanına ulaşımı düzenli olarak sağlayan toplu taşım araçları bulunmaktadır.
Soğuk Çermik Kaplıcalarının Denizden yüksekliği 1410 m. dir.
Soğuk Çermik Kaplıcaları Tedavi (Endikasyon) Özellikleri:İnflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatoid artrit, ankilozan spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde, kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarında, miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında,kronik dönemde seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde, ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, florür içermesi nedeni ile içme kürleri şeklinde osteoporozda yardımcı tedavi unsuru olarak kaplıca suyunun olumlu etkileri görülmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —