Sohbetin Demi TAŞHAN´da

Sohbetin Demi TAŞHAN´da

26 yıl aradan sonra Sivas´a gelen, Sivas´tan çok dünyanın pek çok ülkesinde tanınan Mustafa BALEL, Sivas´ın taş şiiri olan TAŞHAN´da, bir gurup yazar ile bir araya geldi.

 

Dünyaca ünlü yazar Mustafa BALEL, 26 yıl aradan sonra doğduğu topraklara geldi. Sivas Kitap Günleri vesilesiyle Buruciye Medresesinde seçkin bir dinleyici topluluğuna hitap eden Öykü Çınarı BALEL, ?Benim Sivasım? isimli bir sunumda bulundu.

Yıllar önce Sivas´a dair izlenimlerini aktaran Mustafa BALEL, sevdiği, kızdığı, eleştirdiği şehrin kendi şehri olduğunu ve yüreğinin bir yarısının burada olduğunu belirtti.

Söyleşi sonrasında eserlerini takip eden bir gurup yazar ile Sivas´ın Taş´tan yapılmış şiiri olan TAŞHAN´a , çay içmeye giden ünlü yazar BALEL, tadı damakta bir sohbetin de ilgi odağı oldu.

Şairlerin, yazarların, sıra dışı insanların, delilerin, susup konuşmayanların, içinde yaşayanların, hayatı yüreği ile görenlerin, idealistlerin uğrak yeri olan TAŞHAN´da, ince belli bardaklarla içilen çayların edebiyatla taçlandığı bir Sivas günü, sohbete katılanların tamamını mest etti.

Mustafa BALEL, Yaşar ELMAS, Havva KEŞKEK, Hüseyin KAYA, Süleyman ÜNAL,Mine BAYOĞLU, Osman ÇELİK,Erhan PAŞAZADE ve Yusuf GÖKTAŞ´ın katıldığı Taşhan zamanı,BALEL için de özel bir anlam olarak kayda geçti.

 



Anahtar Kelimeler: Sohbetin Demi TAŞHAN