Soluk Nereye Koşuyor?

Soluk Nereye Koşuyor?

Eski müsteşar Habip Soluk yavaş yavaş seçime ısınmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı Divriği gezisi, Soluk’un seçime hazırlandığının bir göstergesi olarak algılandı. Bakan YILMAZ’ın liste başı olacağı kesinken, diğer dört kişinin ise isi

Eski müsteşar Habip Soluk yavaş yavaş seçime ısınmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı Divriği gezisi, Soluk’un seçime hazırlandığının bir göstergesi olarak algılandı. Bakan YILMAZ’ın liste başı olacağı kesinken, diğer dört kişinin ise isimleri muamma.

 Zara lobisinin bütün desteğini alan Habip SOLUK, Milletvekilliği seçimleri için nabız yokluyor. Geçtiğimiz günlerde bir gurup ile Divriği gezisine çıkan Soluk’un, bu gezisinin temel amaçlarından en kuvvetlisinin vekillik hazırlığı olduğu vurgulanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı zamanında duble yollarla gündeme gelen Habip SOLUK’un emekliliği ardından seçilme sözü alarak milletvekilliği için sırada olduğu iddia ediliyor.

Habip Soluk’un yaşının epey ilerlemiş olmasının bunun için önemli handikap olduğuna dikkat çeken bir çok insan, vekillik yolunda bunun aşılıp aşılmayacağının merak konusu olduğunu vurguluyorlar.

Erzincan’a giden yollardan mecburen Sivas’ın da yararlandığına dikkat çeken bir çok insan Soluk’un Sivas için daha etkin bir görev içinde olması lazımdı diye eleştiri yöneltiyorlar.

Milli Savunma Bakanı Hemşehrimiz İsmet YILMAZ’ın liste başı olması kesinken, başarısız bir dönem geçiren Hilmi Bilgin, Nursuna Memecan ve Ali Turan’ın listeye giremeyeceği biliniyor.

Ak Parti’de gençleşme ve yenilenmenin beklendiği bilinirken, yaşı epey ilerlemiş Habip SOLUK’un parti listesine giremeyeceği vurgulanıyor. Kamuoyunda popüler olmasına rağmen, Soluk’un vekilliğine pek çok insanın serin durduğu konuşuluyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda