SON KALE´ye Huruç Harekatı

SON KALE´ye Huruç Harekatı

SİVAS´ın son kalesi TÜDEMSAŞ üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin elde ettiği bir belge süreci özetliyor. STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın 2006 yılında Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne baş vurarak, burasının taşınmasını istediği

 

Sivas Hızlı Tren tartışmalarına kilitlenmişken, perdenin arkasındaki gerçeğin TÜDEMSAŞ arsası olduğu iddia ediliyor. Tüdemsaş arsasının kıymeti değeri nedeniyle şehrin en önemli rantı olabileceği bilinirken, Hızlı Tren´in şehir dışına kaydırılması sonrasında, hedefin TÜDEMSAŞ arsası olduğu vurgulanıyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin ulaştığı bir belge ise değişik soruları akıllara getirdi. STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın 24/05/2006 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman KARAMAN´a gönderdiği istek tuhaf bulundu.

TÜDEMSAŞ´ı karalayan ve şehir dışına çıkması gereğini dile getiren YILDIRIM´ın b u isteğinin ardında yatan gerçek sorgulanıyor.

STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın yazdığı yazıda Tüdemsaş´tan hurdalık diye bahsetmesi şaşkınlık oluşturdu.

YILDIRIM ?Fabrika lojmanları ve demiryolu güzergahı ile şehrin en önemli merkezinde yer almış ancak, şehrin büyümesi ve gelişmesi karşısında özellikle fabrikanın ve demiryolu güzergahının bulunduğu sahanın hurdalık halindeki görüntüsü çok çirkin bir hale gelmiş ve şehrin gelişmesine engel olmaya başlamıştır.?

Yıldırım´ın TÜDEMSAŞ´a ilgisinin ardında yatan gerçeğin ne olduğu ise kamuoyunda merak ediliyor.

Şehirde dilden dile dolaşan bir iddia ise Osman YILDIRIM´ın TÜDEMSAŞ yerini alarak, konut olarak değerlendireceği yönünde.

TÜDEMSAŞ hakkında Başkan AYDIN´ın da benzer düşünceler içinde olduğu biliniyor. Hızlı Tren´in şehir dışına kaydırılması sonrasında, TÜDEMSAŞ´ın Başkan AYDIN tarafından tartışmaya açılacağı ve şehir dışına çıkarılması hususunda kamuoyu oluşturacağı iddia edilmekte.



Anahtar Kelimeler: KALE Huruç Harekatı