Kırsalda Derin Bir Sessizlik Var!

Kırsalda Derin Bir Sessizlik Var!

Sivas seçime hazırlanırken, bu seçimin sürpriz sonuçları olacağı bütün parti kulislerinde dile getiriliyor. Merkeze ağırlık veren partilerin büyük yanılgı içinde olduğunu dile getiren siyasetçiler, sonucu ilçe ve beldelerin belirleyeceğini dile getiriyorl

 

 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, partiler bütün argümanları ile sahaya inmeye devam ediyorlar. Merkezde bu coşku yaşanırken, asıl seçimi belirleyecek etkenin ilçe köyler ve beldeler olduğu belirtiliyor. İlçe ve beldeler de derin bir sükunet hüküm sürerken, büyük ilçelerde muhalefetin Ak Parti'yi zorladığı bilgileri geliyor.

Bu seçimde asıl belirleyici niteliğin ekonomik kaygılar olacağı dile getirilirken, genel siyasi atmosferinde bu sonucu belirleyeceği vurgulanıyor.

Kırsal da Ak Parti'nin ağırlığı yanı sıra MHP ve CHP'nin de çok etkin olduğu siyasetçilerce dile getiriliyor.

Suşehri, Şarkışla, Zara, Gürün gibi büyük ilçelerde ise kıran kırana bir mücadele yaşandığı gözlemleniyor. Bu seçimin büyük sürprizlere gebe olduğunu dile getiren politikacılar, ilk defa bu seçimde kararsız seçmenin çok az olduğunu gözlemlediklerini belirtiyorlar.

İlçe, kasaba ve köylerde seçmenin ağızını bıçak açmaması ise şaşkınlıkla izleniyor. Her seçimde taraflar az çok belli olurken, bu seçimde derin bir sessizliğin olduğu ve bunun da değişik sürprizleri yaşatacağı sanılıyor.



Anahtar Kelimeler: Sonucu Kırsal Belirleyecek!