Bilindiği üzere Sivas´ta 4 Eylül adıyla ikinci bir üniversitenin kurulması yaklaşık 15 yıldır gündemdeydi. Nihayet 18 Mayıs 2018´de resmen 4 Eylül adıyla olmasa da Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak ikinci üniversite resmen kurulmuştur.
1- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesinden ayrılarak kurulmamıştır. Tamamen farklı ve ayrı olacağı ümidi söylemi üzerine kurulmuştur.
2- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi şu ana kadar çok yavaş hareket etmiş, bir ilerleme sağlayamamıştır.
3- Onlarca ilan verdiniz. Aldığınız yahut alacağınız öğretim üyesi ve araştırma görevlileri hangi binada hangi odada hangi laboratuarda çalışacak, bilime ve insanlığa nasıl hizmet edecektir?
4- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´ni tercih eden Öğretim Üyelerine ve Araştırma Görevlilerine Sivas Hizmet Vakfı, Valilik vb. katkılarıyla aylık 2000 lira vermeyi taahhüt ediyorsunuz. Böyle bir teklifle Sivas´ın tercih edilmeyen bir il olduğu imajı verdiğinizin farkında mısınız? Yahut tamamen popülist bir yaklaşım mıydı? Devletimiz zaten yeni kurulan üniversitelerin hocalarına geliştirime ödeneği vermiyor mu? Ayrıca akademik teşvik ödeneği yok mu?
5- Sizlere müracaat eden Fizik ve Kimya alanında, yurt dışı tecrübeleri de olan Sivaslı bilim insanlarını kabul etmiyor ancak maaşa ek olarak 2000 lira veriliceğini vaad ederek Memurlar Net´te bilim adamı arıyorsunuz. Bu bir çelişki değil midir? Bilim insanı yahut Öğretim Üyesi yahut hoca Memurlar Net´te aranır mı?
6- Yapılacak olan yerleşke alanınız nerededir? Ne durumdadır? Ne zaman Cumhuriyet Üniversitesi´nin gölgesinden kurtulacaksınız? Siz Bilim ve Teknoloji Üniversitesi değil misiniz? Aynı bölümler ve aynı yönde hareket edeceksiniz niçin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulmuştur?
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanlarında yüksek lisans ve doktora ilanlarına çıkmıştır. İlginç olan Yazılı Sınav yerinin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olması; Mülakatın yapılacağı yerin ise Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü´nün olmasıdır.
Şimdi diyecekler ki ortak hareket ediyoruz. Ortak yüksek lisans ve doktora programları açtık. Nasıl açtınız?
Tamam o halde bizim bir önerimiz var. İki üniversiteyi birleştirin gitsin. Sivas Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak birleşin. İki Rektörlü ama tek üniversite olsun. Zaten şu anki oturduğunuz ve kullandığınız bir bina Cumhuriyet Üniversitesinin. Sivas´a, ülkemize ve dünyaya, bilim ve insanlık adına çok da bir katkısı olmayan, tüm sıralamalarda epeyce gerilerde olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi size ne katacaktır?
Gölgede kalmayın deriz. Gölgede kalanın gölgesi olmaz. İrade gösterin. Bağımsız olun. Kendinizi gösterin. Biz varız deyin. Vizyon çizin. Misyon belirleyin. Söylediklerinizin altını çizin ve altını doldurun.
SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ 2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ
http://www.sivas.edu.tr/hdetay/lisansustu-programlari-ogrenci-alimi-7
Başvuru Tarihleri 24 Ocak 2020- 12 Şubat 2020
Sınava Girmeye Hak Kazanan Öğrencilerin İlanı 13 Şubat 2020
Yazılı Sınav 14 Şubat 2020 Saat 10:00
Yazılı Sınav Yeri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik
Fakültesi B Blok 1-2-3 Nolu Derslikler
Mülakat Tarihi 14 Şubat 2020 Saat 14:00
Mülakatın Yapılacağı Adres Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü
Sonuç İlanı 18 Şubat 2020
Kayıt Tarihi 19-20 Şubat 2020
Yedek Kayıt Hakkı Kazananların İlanı 21 Şubat 2020
Yedek Kayıt Tarihleri 24 Şubat 2020