Soy Bir Duruş!

Soy Bir Duruş!

Ülkesini işgal eden İTALYA´ya karşı 22 yıl aslanlar gibi mücadele eden Ömer Muhtar, ülkesinin bağımsızlığı için bir adım bile geri adım atmadı. Savaşırken işgalcilere esir düşen Ömer Muhtar 16 Eylül 1931 yılında idam edildi.

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

LİBYA´yı işgal eden Haçlı İTALYANLARA karşı halkı ile birlikte topraklarını koruyan Ömer Muhtar, şahadeti yıldönümünde rahmetle anılıyor.

SENUSİ Hareketi medreselerinde eğitim alan ve aynı zamanda bir öğretmen olan Ömer Muhtar, kıt imkânlara rağmen, İtalyanlara boyun eğmedi.

Esir düşmesi akabinde halkının direnişi terk etmesi karşılığında özgür olacağı teklif edilen lakin bunu reddederek ?Cellâtlarımdan uzun yaşayacağım? diyerek onurlu bir duruş gösteren Ömer Muhtar, aradan yıllar geçmesine rağmen bütün İslam dünyasında minnetle anılıyor.16 Eylül 1931´de işgalci İtalya güçleri tarafından idam edilen Ömer Muhtar, Libya´nın özgürlük meşalesini de tutuşturan bir önder olarak seviliyor.



Anahtar Kelimeler: Duruş
Selim
17.09.2018 09:13:26
"Şehadet bir çağrıdır nesillere çağlara" Nereden nereye; canı karşılığında sunulan özgürlüğu kabul etmeyen bir yiğit müslüman, diğer tarafta makam ve mevki karşılığında onurunu haysiyetini, herşeyini bir anda satacak günümüz müslümanları.

Olcayto ŞAHİN
16.09.2022 23:50:12
Sayın Sivas Postası Editörlüğü, Yine çok güzel bir yazıya imza atmışsınız. Teşekkürler. Ömer Muhtar, Osmanlı özel kuvvetleri olan Teşkilatı Mahsusa subayları tarafından keşfedilip, gerilla harbi konusunda yetiştirilen ve italyan emperyalizmine karşı savaşan bir halk kahramanıdır. Mekanı cennet olsun.......