Tarih: 18.07.2021 10:10

SÖYLEŞİ...

Facebook Twitter Linked-in

Vakıf yolculuğunuz nasıl başladı? 

(Prof. Dr. Tevfik Güvenal)-Sivas’tan İzmir’e geldiğimde tanıdıklar vasıtasıyla Vakıf Başkanı Zeki Karaoğlu ile tanışıp, vakıftan haberdar oldum. 1998 yılında kurulan vakfımızın üyesi hemşehrilerimizin İzmir’de kültürümüzü yaşatmak için bir araya gelmesi, yardımlaşma ve dayanışma adına kenetlenmesi çok güzel ve ben de bir parçası olmaya karar verdim. Bu dönemde de yönetim kurulunda yer alarak daha çok katkı koymak için çalışacağım. Sivas, çok kadim bir kültürdür. Kültürümüzü yaşatmak adına bir çok kültürel etkinlik gerçekleştirdiğimiz vakfımız sayesinde birbirimizle tanışma ve kaynaşma fırsatı da buluyoruz. Bu günlerde pandemi sebebiyle bu aktivitelere ara vermek zorunda kalsak da yakın zamanda tekrar kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz. 

Vakıf başkanımız Zeki Karaoğlu çok deneyimli, onun önderliğinde biz de İzmir’e, Sivas’a ve ülkemize yararlı olmayı hedefliyoruz. Kent kültürünü yaşatmak, kente entegre olmak ve entegre etmek oldukça önemli. Kente uyum sağlamak ve kentli olma bilinci; doğaya, insanlara, hayvanlara hayatın her alanında saygı duymak. Trafikte saygıdan nezaket kurallarına her adımda sorumluluk sahibi olmak ve Atatürk ilkeleri ışığında yol almak vakfımızın temelleri. 

SİSEV nasıl bir vakıftır, neler yapar? 

(Prof. Dr. Tevfik Güvenal)-SİSEV, İzmir’de yaşayan Sivaslıların bir araya gelerek yardımlaşması, birbirine destek olması, kültürlerini yaşatmaları adına önemli bir vakıf. İzmir’e yeni gelmiş bir Sivaslı hemşehrimize ihtiyaçlarında yol göstermek, bir desteğe ihtiyacı olduğunda onu doğru yerlere yönlendirmek adına çok etkili bir vakıf. Bir yerden başka bir yere göçtüğünüz zaman insan bu tarz dayanışmalara ihtiyaç duyuyor. Bilmediğiniz bir şehre daha önce gelip deneyim kazanmış insanların deneyimlerinden faydalanmak oldukça önemli. Ben de ilk İzmir’e geldiğimde kentin dinamiklerini bilmiyordum bu anlamda vakıf bana da çok yardımcı oldu şimdi ben de kenti tanıdım ve yardım alanlardan yardım edenler tarafına geçmenin zamanı geldiğini düşündüm. 

Yurt dışında yaşayan da çok fazla hemşehrimiz var. Onların da desteklerini alarak vakfımızı büyütmek ve yeri geldiğinde onlara da destek olmak, yalnız kalmamalarını sağlamak bizim için önemli. 

SİSEV kimlere destek oluyor? 

(Prof. Dr. Tevfik Güvenal)-İzmir’e gelip, iş sahibi, konum sahibi, sosyo kültürel düzeyi yüksek insanlar tarafından öncelikle Sivaslılara yönelik kurulmuş ancak zaman içerisinde tüm Türkiye’ye yayılmış bir iyilik hareketi diyebiliriz SİSEV için. Vakfımız, şu anda yalnızca İzmir’de yaşayan Sivaslılar ya da Sivaslılar değil, tüm Türkiye’de ihtiyacı olanlara hizmet etmek adına canla başla çalışıyor. Hepimiz bu ülkede yaşayan insanlarız, ayrımcılık asla olmamalı. Yaşadığımız dünyaya, ülkeye, kentlere uyum sağlamalı, iyi bir yurttaş olmalı, çevreye, insana, doğaya saygılı olmalı ve gerekli tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Biz de Sivaslılar olarak, bulunduğumuz ortamda önce kendi aramızda, daha sonra çevremize, ülkemizin 7 bölgesindeki tüm insanları kucaklayarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle eğitim desteğini çok önemsiyor ve bir çok öğrencimize burs veriyoruz. Vakfımızda topladığımız bağışlarımızla durumu olmayan öğrencilerimize destek oluyoruz. 

Atatürk’ün kurduğu ilkeler çerçevesinde Cumhuriyet’in ışığında geleceğimizi yaşamak ve yaşatmak bizim için çok önemli. Çocuklarımızın çağdaş bir eğitim alması, bu yolda ihtiyaçlarını karşılamak için çok mühim. Gücümüz yettiği ölçüde de bu desteğimizi sürdüreceğiz.

Tevfik Güvenal Hakkında

(Prof. Dr. Tevfik Güvenal)-1966 yılında Sivas’ta doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi Sivas’ta yaptım. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldum. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başladığım uzmanlık eğitimimi 1995 yılında tamamladım. Askerlik görevimi Eskişehir Hava Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı olarak yaptım. 1999 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda akademik hayatıma başladım. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Jinekolojik Onkoloji alanında eğitim aldım. 2003 yılında Doçent, 2009 yılında Profesör oldum ve 2009 yılından bu yana Celal Bayar Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Jinekolojik Onkoloji Ünitesinin sorumlusu olarak çalışmaktayım. 2012 yılında bir ay süreyle New York,Memorial Sloan Kettering Cancer Center’de ve 2015 yılında İngiltere’de Newcastle Upon Tyne Hospital’da klinik gözlemci olacak bulundum. 2015 yılında Leipzig Pelvic School’da TMMR ve Vulva cerrahisi kursuna katıldım. Jinekolojik Onkoloji dışında pelvik ve vajinal cerrahi özel ilgi alanımdır. Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ile yönetim kurulu üyesi ve Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi sorumlu yazı işleri müdürü olarak da görev yapmaktayım.

(ege meclisi.com)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —