SÖZ MÜ EYLEM Mİ?

SÖZ MÜ EYLEM Mİ?

Geçen yıl yapılan Sivas Kitap Günlerinde özellikle başı çeken Salih AYHAN’ın, kitap fuarının kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapılacak demesi ardından bir yıla yakın bir zaman geçti. Bahar yaza dönerken, Sivas Valiliği adına böyle bir çalışmanı

Geçen yıl yapılan Sivas Kitap Günlerinde özellikle başı çeken Salih AYHAN’ın, kitap fuarının kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapılacak demesi ardından bir yıla yakın bir zaman geçti. Bahar yaza dönerken, Sivas Valiliği adına böyle bir çalışmanın var olup olmadığı kamuoyunca bilinmiyor.

 Sivas’ın kitaptan uzaklaşması devam ederken, bunu engellemesi gereken İl Kültür Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi, Sanayi Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sesi çıkmazken, bir yol haritası noktasında kamuoyu beklentisi olan Sivas Valiliği’nin nasıl bir düşünce içerisinde olduğu ise bir muamma.

Ülkede bir çok şehir, kitap fuarları ile seneye başlarken, bundan nasibini almayan illerin başında Sivas geliyor.

Geçen sene 4 Eylül etkinlikleri içinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın özel çabaları ile önemli bir sonuç ortaya çıkmış ve bunun kurumsallaşması gerektiği hususunda adımların atılacağı şehir kamuoyuna vaad edilmişti.

Aradan epey zaman geçmesine rağmen İlkbahar veya Sonbahar’da yapılması düşünülen Kitap Fuarı hakkında bir gelişmenin olmaması kaygı ile takip ediliyor.

Birçok Sivaslı, okulların açık olduğu bir zamanda aynen Malatya veya diğer iller gibi kurumsallaşmış müstakil bir kitap fuarının yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Kitaba ilgi duyan bir çok insan, Sivas Valiliğinde bu konu ile ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı hakkında kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyorlar..

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın, İl Özel İdaresi girişimleri ile kurumsallaşmış bir fuar çalışması içine girecekleri yönündeki beyanatının sözde kalmayıp eyleme geçmesini bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda