SPOR AHLAKI!

SPOR AHLAKI!

Yiğide Neayak Yazdı...

Covid-19´dan dolayı uzunca bir süre spor yazılarımı yazamadım!...Aşağıda son üç maçı kaleme alabildim.

 Antalyaspor-Sivasspor maçı ile başlamak gerekir ise, oyun genelinde daha fazla kazanma isteği ile oynayan Antalyaspor idi! Adeta, lider gibi oynadı, Sivasspor ise değildi!...Yatabare ile kalecini karşı karşıya kaldığı tek gol pozisyonundan da gol çıkmayınca, Antalyaspor´un yoğun atakları sonucu karambolden yenilen bir gol ile bu maç1-0 kaybedildi.

 Sivasspor-Denizlispor maçı çoğunlukla ?ortada geçti!??Antalyaspor maçından farklıolarak (düşük motivasyonve fiziki durumu aynı idi!), bu kez Yatabare gol fırsatını iyi değerlendirdi ve 1-0 Sivasspor kazandı!

 Konyaspor maçına gelecek olur isek, sakat ve cezalı çok önemli oyuncularından (Yatabare, Emre, Hakan, Mert Hakan) yoksun maça çıkıldı!Basit defans hatalarından 2 yol yenildi!Takımınmotivasyonu yine düşük idi! Konyaspor daha fazla kazanmayı isteyen taraf idi! Konyaspor tam kazandı derken, son anda Sivasspor bir gol atarak maçı 2-2 bitirebildi!

 Sivassportakımı toplam 9 puanlı bu son üç maçtansadece 4 puan çıkarabildi!?Takımın elemanlarının çoğunun Covid-19 süresince Sivas´ta kaldığı belirtilmesine rağmen, ilk 3-4 takım arasında olmak için asla yeterli motivasyon, fiziki güç vb. sahip görünmüyorlar! (Bir de Başakşehir ve Trabzonspor´lu oyunculara bakın!)?

 Adalet ve güven duygularını çok zedeleyenbir başka maçtankısaca bahsetmeden geçemeyeceğim: Ankaragücü-Başakşehir maçında, ilk yarı skoru 2-0 Ankaragücü lehinde olması gerekir iken, ilgili hakemin sübjektif, yanlı kararı sonucu, Ankaragücü´nün 2. golü verilmedi!?(verilmeyen kartlar bir kenara!)...Ankaragücü2-1 ?yenildi!??

 Doğal olarak, bu maç sadece Ankaragücü´nü değil, Sivasspor ve liderlik için yarışan diğer takımların konumlarını da çok etkilemektedir! Nitekim, lider takım değişti (Trabzonspor´dan Başakşehir´e geçti!)? Benzer şekilde, bu sezon Sivasspor´un Başakşehir ile yaptığı son maçta, Sivasspor´un ?penaltısı verilmedi? ve maç berabere ?bitirildi!??...Muhtemelen ?gizli eller? maçların ?sahada değil, masada bitirmiş? görünüyorlar!...

 Spor (ve hayatın diğer alanlarında!) etik, hukuk, vicdani değerlerden yoksun olununca, ?adaletsizlikleri? 1000 kez da yazsanız, sosyal-kültürel yapısal çarpıklıklar asla değişmiyor!!!...

 Umarım, bir gün gelir hayatın her alanında ?haksızlığa karşı susanlar? ebedi biter!!!...

***

 

Yazar: Yiğide Neayak



Anahtar Kelimeler: SPOR AHLAKI