Tarih: 09.06.2021 09:54

SRT, SÖZCÜ TV Oldu!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Son bir yıldır SÖZCÜ GAZETESİ´ne satıldığı iddia edilen SİVAS RADYO ve TELEVİZYONU (SRT)´nin, satıldığı artık netleşti.

Sivas yayınlarını kesen SRT´nin satıldığı, alan taraflarca seçilen müzik yayını yaptığı biliniyordu. Taraflardan herhangi bir açıklama yapılmazken SRT´nin televizyon kurma girişiminde olan SÖZCÜ GAZETESİ´ne satıldığı kamuoyunda artık netlik kazandı.

Lakin SRT nin ismi ile ilgili RTÜK nedeniyle sorunlar olduğu öğrenilirken bugün itibariyle MAHKEME SÖZCÜ’yü haklı görerek logo geçişine onay verdi.

KONU İLE İLGİLİ BUGÜN

SÖZCÜ GAZETESİNDE ÇIKAN HABER!

“Ankara 15. İdare Mahkemesi, yaklaşık 11 ay boyunca Sözcü TV'nin logo değişikliği talebini gündeme almayan ve daha sonra da talebi reddeden RTÜK'e ders niteliğinde bir karar verdi. Mahkeme, Sözcü grubuna ait “SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosunun “SZC” şeklinde değiştirilmesi için yapılan başvuruyu reddeden RTÜK kararını iptal etti. Kararda, logonun Türk Marka ve Patent Esntitüsünce de onaylandığı belirtilerek, RTÜK kararının dayanaksız olduğu belirtildi. Böylece, SRT Sivas Televizyonu'nun logosu SZC olarak değişecek. Sözcü TV, 21 Şubat 2020'de uydudan ulusal yayın yapan SRT isimli kanalı, sahibi olan Mega Ajans Reklamcılık Ticaret Şirketi'nden satın aldı. Kanalın “Sivas SRT” olan logosunu “SZC” olarak değiştirmek için 27 Şubat 2020'de RTÜK'e başvurdu. RTÜK, önce bazı belgelerin eksik olduğu gerekçesiyle Sözcü TV'de bu eksikleri tamamlamasını istedi. Sözcü TV 16 Mart 2020'de eksik belgeleri tamamladı. Ancak RTÜK başvuruyu aylarca gündemine almadığı gibi cevapsız bıraktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —