STK`lar SİVİL Mİ?

STK`lar SİVİL Mİ?

Sivil toplum ve özgür düşüncenin kaleleri olması gereken Sivil Toplum Örgütlerinin işlevleri sorgulanıyor. Özgün fikir üretip, düşünce kuruluşları gibi toplumun geleceğinin şekillenmesinde etkin olması gereken STK´ların, resmi davetlere hazır kıta bulunma

 Sivas´ta bulunan epey bir fazla STK, işlevleri ile sorgulanıyor. Entelektüel derinlik ile özgün fikirler üretmesi gereken Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK), çoğu zaman resmi düşünce etrafında hazır kıta durmaları kamuoyunda yadırganıyor. Hür düşünce ve eleştirel duruşun kaleleri olması gereken STK´ların, herhangi bir resmi davette bayramlık çocuklar gibi hazırlıksız toplantılara icabet etmeleri analiz edilmeye devam ediyor.

Şehrin gelecek yüzyılını hesap edebilme düşüncesine zinhar girmeyen sivil toplum birliklerinin, Sivas´ın gelecek yüzyılının planlanması hakkında neler düşündükleri bilinmiyor. Genelde toplantı ve gezi gözlem performansı içinde hareket eden STK´ların, resmi toplantıları da kaçırmamaları anlaşılamıyor.

Batı ülkelerinde olduğu gibi bir tihik tank kuruluşu bütünlüğüne giremeyen STK´ların, resmi toplantılarda fotoğraf vermeden hoşlandıkları iddiaları kamuoyundan eksik olmuyor.

Sivas´ın geleceğinin şekillenmesi için elini masaya vurup gözünü budaktan esirgemeyen STK´nın hali hazırda Sivas´ta görülmediğini belirten bir çok insan, meydanlarda bağıran bir çok STK´lının, kurumlarında ki haksızlıklara neden sustukları merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda