STK`lar Fikir Üretebiliyor mu?

STK`lar Fikir Üretebiliyor mu?

Fikir üretmekten çok davetten davete koşan Sivil Toplum Birlikteliklerinin özgürlükleri tartışma konusu. En son olarak Ak Parti Aday Adaylarının seçiminde görüşleri alınan lakin görüşleri dışında oluşan bir listeye ses çıkarmayan STK'ların, bilumum yemekl

 

Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde neredeyse bütün aday adaylarının davetlerine icabet edip, orada görüş bildirip yönlendirme yapmak yerin sukut içinde kahvaltı yapıp oturan Sivil Toplum Birliktelikleri (STK), duyarlı vatandaşlarca eleştiriliyor.

Özellikle aday adaylığı bolluğu yaşayan Ak Parti'nin STK görüşü için STK'ları oy kullandırıp görüşlerini aksine liste oluşturması, STK'ların etkinliğini tartışma konusu yaptı.

Her davete koşup, çatal kaşık sesleri arasında konuşmacıları uzun uzun dinleyen STK'ların, entelektüel duyarlılıkları ve eleştirel yaklaşımları sorgulanıyor.

Avrupa tarzı ting teng kuruluşu gibi işlev görüp, siyasileri halk adına yönlendirmeleri iktiza eden STK'ların, bu işlevin zerrece kıyısından köşesinden geçmemeleri yadırganıyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarının hür düşüncenin kalesi” olmaları gerektiği görüşünü dile getiren aydınlar, hali hazırda genel bir itaat kültürü üzerine konumlanan STK'ların bu düşünceden uzak olmalarının Sivas için bir kayıp olduğu görüşleri dile getiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: STK`lar Fikir Üretebiliyor mu?
Abudllah BİR
9.05.2015 20:39:10
Tebrikler çok iyi bir tespit bir sürü stk var ortada ama hizmet yok. kimisi siyasi partilerin peşinde kimisi menfaat, gerçekleri görüp yazdığı teşekkür ediyoruz sivas postası

hasan
11.05.2015 09:01:42
Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Seçmen
12.05.2015 13:56:42
Bu sabahki kütükevde AKP nin kahvaltısı vardı,kalablık bir kahvaltı katılımı güzel,Ancak Çatal kaşık meselesine gelince AKP li olup bu yemeğe katılanlar neyse de,safları belli olan kişilerin boğazından nasıl geçiyo onu anlamak çok zor ve ayıp bir durum,her yemeğe koşan kişilikler var maleseef.