Stratejik Düşünün Biraz!

Stratejik Düşünün Biraz!

Sağlık Sen Başkanı Efe ZİLELİ, hastana birleştirmeleri konusunda sesini fazla yükseltememekle eleştiriliyor. Türkiye´nin etrafında ateş çemberi oluşmuşken, stratejik öneme sahip Türkiye´nin ortasındaki Sivas´taki hastanelerin teke düşürülmesi tehlikeli gö

 

Siyasiler ve Yavuz ORAK´ın başını çektiği, Efe ZİLELİ gibi sağlığın içinde olanların ses çıkarmadığı stratejik bir hata kapıda. Tarih bilgileri tartışma konusu olan pek çok isim, hastane kapanmalarına yeşil ışık yakıyor.

Türkiye ateş çemberine tarafından çevrilmişken, Rusya, Suriye, İran ve Haçlı paralı askerleri PKK kol gezerken, stratejik önemdeki Sivas´ta hastaneler çoğaltılması gerekirken kapatılıyor.

Karadeniz ?Akdeniz yolu ve Hızlı tren ve Lojistik köy bağlamında SİVAS düşünülecek olursa, dış tehditlere karşı bir kaç hastana daha yapılıp Sivas´ın Anadolu´nun ortasında emin bir sağlık merkezi olması iktiza ederken, Tarih bilgisi ve donanımından yoksun idarecilerin hastane birleştirmeleri sert bir şekilde eleştiriliyor.

Bu konuda derinlikli düşünmesi gerekenlerin ise düşünmedikleri vurgulanıyor. Özellikle SSK´nın stratejik düşünceler nedeniyle orda bırakılması hatta, yeni hastane yapımının bile düşünülerek, ülke geleceğine hediye edilmesi gereği aydınlarca vurgulanıyor.

Sağlık Sen İl Başkanı Efe ZİLELİ´nin ise neden yüksek ses çıkarmadığı merak ediliyor. Umre ziyaretinden dönen ZİLELİ´nin, BAYIR BUCAK´a giderek oranın sorunları ile de ilgilenmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Stratejik Düşünün Biraz
SACİT YEMEN
17.02.2016 16:49:50
Napsın bu ulkede yada şehirde adamgibi sendikacılık yapanların sonu malum.eleştiriye yada doğrulara tahammülü olmayan siyasiler helede brokratlar zülfüyare dokununca aforoz ediyorlar.sesi çok çıkan ve yeri geldiğinde kavgayada tutuşan eski eğitimbirsen şube başkanının nasıl malum çevrelerce elbirliği ile alaşağı edildiği malum efe başkanda korktu demekki

SACİT YEMEN
17.02.2016 16:51:18
aceleniz neki anlamadım başkan çalışacak tabi daha seçileli ne olduki 2 sene hepsi hele bi seçimlere 2-3 kalsın çalışacak ben inanıyorum

sağlıkçı
17.02.2016 23:38:18
Sivas Postası, SSK nın kapanmasına en çok karşı çıkan Efe Zileli dir. Googleye yazın konuyla ilgili ne kadar basın açıklaması konuşma hatta ssk nın önünde miting bile yaptığını göreceksiniz. Ama o zamanlar sizler bu projeyi sizin yerw göğe sığdıramadığınız İsmet Bey desteklediği için gıkınız çıkmıyodu. Ssk nın kapanmasıyla ilgili altı üstü bi kaç haber yaptınız. Sivasda ssk nın kapanmasını en cılız tepki veren olayı duymazdan gelip geçiştiren sizsiniz ve biz bunu böyle biliyoruz. Şimdi çıkmış zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyosunuz

tolga
17.02.2016 23:59:58
BU ŞAHIS BAKKALDI, BU İŞLERDEN ANLAMADIĞI ORTADAYKEN, BU ADAMI SEÇENLERE VAH, VAH DEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK, BİR HASTANE DEĞİL ON HASTANE KAPANSA NE OLURKİ, BU ADAMLARI SİVASA LAYİK GÖRENLERE YAZIKLAR OLSUN,,,

Adem Birisi
18.02.2016 09:02:26
Efe Zileli hangi sağlık meslek grubundandır acaba. Hangi hastanenin hangi sağlık hizmeti üreten noktasında çalışmış sağlıkçıdır. Bunu hİç sordunuz mu? Sağlıkla ilgili hangi okuldan mezundur. AK Parti iktidara gelmeden önce hangi kadroyla çalışmaktaydı? Sağlık sendikasını yöneten kişlinin mesleği hangi sağlık alanıydı, hiç sorguladınız mı? Efe Zilelki hastane birleştirilmesine karşı değil; kendi sitediği isimleri Hastanelerde yönetici yapmayı kabul etmeyen Yavuz Orak´a karşıdır. Yavuz Orak onların istediğini kabul etseydi ve bütün hastaneleri kapatıp Tokat´a bağlasaydı yine de karşı çıkmazlardı.

HARRANLI
18.02.2016 11:15:03
Hastanelerin birleştirilmesi ve devlet hastanesinin kapatılması konusunda gerçekçi tek tepki sağlık-sen den gelmiştir. sırf bu yüzden Efe ZİLELİ genel sekreterle ve sivasımızın siyasileriyle kötü olmuştur. fakat şu an siyasilerimiz, yaptığı hatanın ve genel sekreterin yalan verilerle kendilerini aldattığının farkına varmıştır. Tabi iş işten geçmiş ve sivas devlet hastanesi tarihe karışmış olarak sahipsiz sivasımıza bir kazık daha çakılmıştır.

ERKEK HEMŞİRE
18.02.2016 11:24:40
SSK nın kapatılmaması için gerek yerel siyasetle gerek ankarayla sürekli irtibat halinde olan tek kişi Efe ZİLELİ dir. Sivasın alacağı yarayı önceden görmüş ve elinden geleni yapmıştır. Fakat bizim korkak vekillerimiz genel sekreter tarafından kandırılan sayın bakanla konuşmaya çekinmiş ve sonuçta olan yine gariban sivasıma olmuştur.

Beyanül Hak
18.02.2016 11:41:49
Üniversiteye hiç bakmıyorlar, üniversite için yeni hastane neden istenmiyor

Ahmet erdoğu
18.02.2016 11:43:58
Hastahanelerin birleştirilmesi adına karşı çıkan basın olarak en çok tepkiyi bu gazetede okuduk esas bu işin mutfağında olanlar neden engelleyemiyor.Ortak bir akıl oluşturulamıyor

Adem Birisi
19.02.2016 09:04:02
Yavuz Orak Sivas´a geldiğinin üçüğncü gününde hastaneleri birleştireceğini Efe Zileli´ye söyledi. O da hiç ses çıkarmadı. Aralık ayı başında yöneticilerin sözleşmeleri yenilenme döneminde Yavuz Orak bunları dikkate almayınca Bahattin İlter!e de verdi gazı birlikte saldırıya geçmediler mi? Şimdi İl Sağlık ve Halk Sağlığı´nda yöneticilik yapanlara bakınca Efe Zileli´nin sesini çıkarmayışı belli oluyor. İlçeye müdür yapılıp da uyduruk görevlerle merkezde çalıştırılanlar bir gönderilsin görün bakın Efe Zileli ne kadar efeleniyor. Sahi bu arada unuttuk galiba Bu Efe Zileli sendikacı olarak üyelerinin hangi hakkını savunmuştu ?