Stratejik Düşünün Biraz!

Stratejik Düşünün Biraz!

Sağlık Sen Başkanı Efe ZİLELİ, hastana birleştirmeleri konusunda sesini fazla yükseltememekle eleştiriliyor. Türkiye´nin etrafında ateş çemberi oluşmuşken, stratejik öneme sahip Türkiye´nin ortasındaki Sivas´taki hastanelerin teke düşürülmesi tehlikeli gö

 

Siyasiler ve Yavuz ORAK´ın başını çektiği, Efe ZİLELİ gibi sağlığın içinde olanların ses çıkarmadığı stratejik bir hata kapıda. Tarih bilgileri tartışma konusu olan pek çok isim, hastane kapanmalarına yeşil ışık yakıyor.

Türkiye ateş çemberine tarafından çevrilmişken, Rusya, Suriye, İran ve Haçlı paralı askerleri PKK kol gezerken, stratejik önemdeki Sivas´ta hastaneler çoğaltılması gerekirken kapatılıyor.

Karadeniz ?Akdeniz yolu ve Hızlı tren ve Lojistik köy bağlamında SİVAS düşünülecek olursa, dış tehditlere karşı bir kaç hastana daha yapılıp Sivas´ın Anadolu´nun ortasında emin bir sağlık merkezi olması iktiza ederken, Tarih bilgisi ve donanımından yoksun idarecilerin hastane birleştirmeleri sert bir şekilde eleştiriliyor.

Bu konuda derinlikli düşünmesi gerekenlerin ise düşünmedikleri vurgulanıyor. Özellikle SSK´nın stratejik düşünceler nedeniyle orda bırakılması hatta, yeni hastane yapımının bile düşünülerek, ülke geleceğine hediye edilmesi gereği aydınlarca vurgulanıyor.

Sağlık Sen İl Başkanı Efe ZİLELİ´nin ise neden yüksek ses çıkarmadığı merak ediliyor. Umre ziyaretinden dönen ZİLELİ´nin, BAYIR BUCAK´a giderek oranın sorunları ile de ilgilenmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Stratejik Düşünün Biraz