STSO Seçimlere Hazırlanıyor

STSO Seçimlere Hazırlanıyor

STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın aylar önce bir daha aday olmayacağını dile getirmesine rağmen bunu inandırıcı bulmayan şehit ticaret erbabı ve esnafı, YILDIRIM´ın kesin aday olacağını hatta seçimi kazanmak için her seçim döneminde yaptığı ilgisiz insanları

 

 

STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın ?bir daha aday olmayacağı? yönündeki iddialar STSO ve şehirde büyük yankı uyandırmıştı. Sivas Postası Haber Merkezine gelen haberler ise son günlere kadar bu yönde idi.

STSO´nun artık bir değişim ve yenileme evresine girmesi gerektiğini dile getiren çarşı Pazar esnaf ve tüccarı YILDIRIM´ın uzun yıllardır Başkan olduğu ve artık bir değişim gerekliliğini kendisinin de gördüğünü belirtiyorlar.

SİVAS´ın Cazibe merkezi veya diğer teşviklerden yararlanamaması durumunda ?şehrin cenaze namazının kılınacağına? parmak basan üyeler, böyle giderse Sivas´ın ilçe değerinde bir küçük yerleşim yerine dönüşebileceğini vurguluyorlar.

STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın aday olmayacağı konuşulsa da Başkan YILDIRIM´ı çok yakından tanıyan bazı önemli isimler, ?YILDIRIM´ın her seçim döneminde aday değilim dediği lakin seçime ramak kala arkadaşlar ısrar etti aday oldum diyerek adaylığını açıkladığını? ifade ediyorlar.

STSO bünyesindeki muteber haber kaynaklarımızın son demde bize ilettikleri mahrem bilgilere göre, Başkan YILDIRIM´ın yeniden aday olma eğiliminde olduğu yönünde.

Seçim uzmanları şehirde eleştirilmesine rağmen, YILDIRIM´ın ince hesaplarla seçimi almasının anlaşılamadığı ve bunun bilimsel olarak incelenip, Üniversite SOSYOLOJİ Bölümünde bir gün ders olarak gündeme alınmasının faydalı olabileceği görüşlerini dile getiriyorlar.

Ayrıca YILDIRIM´ın olası aday olması durumunda muhalif adayların dikkat ederek, meslek gurupları kaydırma oyununa gelmemeleri gerektiği tavsiye ediliyor.Demircinin ayakkabıcı gurubuna, ayakkabıcının manifaturacı gurubuna kaydırılma gibi komikliklerin sergilendiği seçim oyununun bu yılda yapılmasının muhtemel olduğu öngörülüyor.

Yaklaşık 3 dönemdir aday olan YILDIRIM´ı halka ve seçmenlerine ne vaad edip ne konuşacağı ise merak ediliyor.

Yıldırım´ın Cazibe Merkezine alınmayan Sivas´tan, İkinci Üniversite hayal kırıklığından, 2023 vizyonuna şehrin hazır olmamasından, esnaf ve tüccarın yığılan borçlarından,yerel hizmetlerin azlığı gibi konular hakkında ise bir cümle dahi laf söylemeye hakkının olmadığı zira yıllardır etkili bir makamda olarak bu konulara müdahale etmediği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: STSO Seçimlere Hazırlanıyor