SUBLİMİNAL Saçmalık!

SUBLİMİNAL Saçmalık!

Komşumuz MALATYA Film Festivali ile Türk Sinemasının duayenlerini MALATYA´da ağırlayıp Türkiye ve Dünya sinemasının dikkatini çekerken, SİVAS´ın ?abi 5 lira verebilir misin? türü üretmeden tüketme subliminal mantığı ile gündem olması hayret ve ibret ile i

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta yapılan sığ bir ?sosyal deney? bir çok yerde gündem olurken, ?dilenciği? ve çalışmadan kazanmayı özendiren içeriğinin görmezden gelinmesi nasıl bir akıl tutulmasının yaşandığını da ortaya çıkarıyor.

Müreffeh şehirler ve müreffeh toplumlar çalışıp üretip kazanarak ülke gündeminde yerini alırken, bundan 20 yıl öncenin mantalitesi ile ?sosyal dilencilik? örneğinin sergilenmesi hayret ve ibretle takip ediliyor.

Bunda yaklaşık on yıl önce SİVAS sokaklarını gelen ikişerli gurupların insanların yolunu kesip kendilerini acındırarak ?ABİ 2 GÜNDÜR AÇIM BİR YEMEK ISMARLAR MISIN? diye yalvardıkları ve sonra bunların beleşçi ekipler olduğu anlaşılmış ve şehir dışı edilmişlerdi.

Şimdi, bu çağda sömürü ve dilencilik mantığını yeniden inşa etmeye dayanan düşünülmeden ortaya konulmuş bu sosyal deneyin ne gereğinin olduğu sorgulanıyor. Zaten zorda olana yardım etme gibi bir gelenek var ve devam ederken, bunu afişe etmenin bu topluma ne fayda sağlayacağı ise merak ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: SUBLİMİNAL Saçmalık