CEVİZ Seferberliği

CEVİZ Seferberliği

SİVAS´ın en güzel ilçelerinden biri olan GÜRÜN´de ceviz dökümü başladı. Uzun sırıklarla dallara vurularak dökülen cevizler kurutulmaya alınıyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, bir birinden güzel özellikleri ile dikkat çekiyor. Ekim ayına girdiğimiz bu günlerde son hasat ürünü olan cevizlerde itina ile dökülmeye başladı. SİVAS merkeze göre daha ılıman bir coğrafyada yer alan GÜRÜN ise elması ve cevizi ile öne çıkıyor.

Gürün İlçesi, SUÇATI Mahallesi ise enfes cevizleri ile insanların yüzünü güldürüyor. Uzun sırıklar ile dalların dövülüp cevizlerin yere düşmesi akabinde kurutulmaya alınıp sonrada temizlenerek kışa hazır hazır hale getirildiği belirtiliyor.

Gürün İlçesi SUÇATI MAHALLE sakinleri ise asırlara varan öğreti ile ceviz dökümünü gerçekleştiriyorlar. Yaşı 80´i geçmiş MAHMUT DEDE (Camcı) da bunlardan biri. Hem cevizleri döküp hem de YEMEN´e gidip gelmeyen atalarını yad eden Mahmut CAMCI, aynı zamanda HECE ÖLÇÜSÜ ile 4 adet kitap çıkarabilecek kadar şiir yazmış biri.

KİRAZİ mahlası ile şiirlerini kaleme alan Mahmut Dede, bu kitapların basımının artık gerçekleşmesi gerektiğini dile getiriyor.

Alın terinin emeğin ve kadim bir zamanın masalsı temsilcileri gibi uzun sırıklarla cevizlere uzanan eller, kim bilir daha kaç kuşak bu toprağın rayıhasını gelecek nesillere aktaracak.



Anahtar Kelimeler: SUÇATI CEVİZ Seferberliği