SUÇLU KİM?

SUÇLU KİM?

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Hastanesi ŞEHRİN GÜNDEMİNDE. Konu ile ilgili çok önemli bir tespit yapan Milletvekili Semiha EKİNCİ, ?eğer malzeme eksikliğini gideremiyorsak sorumluluk bizde, eğer bize malzeme eksik diye bilgi verilmiyorsa so

SPHM ÖZEL HABER

Üniversitede malzeme eksikliği nedeniyle hastalara tam anlamıyla tedavi hizmetinin verilemediği yönündeki somut veriler birkaç haftadır şehrin gündeminde. Konu ile ilgili Sivas Milletvekili Semiha EKİNCİ´nin bir televizyon kanalında yaptığı açıklama çok önemli bulundu.

EKİNCİ, ?eğer malzeme yok ve siyasi irade bu malzemeyi temin edemiyorsa sorumluluk bizde, yok eğer üniversite eksik malzemeleri tespit edip bize bildirmiyorsa sorumluluk onlarda ve sorumlu olanlarda bunun hesabını vermeli? dedi.

SİVAS kamuoyu tarafından EKİNCİ´nin açıklaması takdir ile karşılanırken, ?taşı gediğini koydu? diye memnuniyet gördü. Şimdi gözler sorumluluk makamında olan Üniversite Rektörü ALİM YILDIZ´ın bu konu ile ilgili nasıl bir açıklama yapacağına çevrildi.

 



Anahtar Kelimeler: SUÇLU
Selahattin bey
26.01.2020 23:04:42
Şimdi sorunları dile getirmeyen veya belkide gündeme gelmesinden rahatsız olan rektör.Diğer yandan bunlardan haberdar olmadığını dile getiren bir milletvekili.Sayın vekil randevu alınamayan polikliniklerden mi bahsetsek daha neler neler doktor yok.Demekki sayın vekil de Sivas ın sorunlarından bi haber vatandaştan kopuk uzak yoldan geçen sıradan bir vatandaş a sorsa herşeyi anlatır size .Sayın Cumhurbaşkanı sizden iyi biliyordur sorunları inanıyorum.

kadir elsan
27.01.2020 08:54:06
evet onkolojide dr.eksik.endokrinde dr eksik.romatolojide dr.eksik.daha bir çok bölümde randevu almak için randevu sistemine girin çoğu dolu görünüyor randevu alamıyorsunuz sayın vekil randevu sistemine girsin dermatolojiden ertesi gün için randevu alabilecekmi bir görsün sağlık il müdürlüğü ile bir araya gelinip bu eksikler giderilmeli.Sayın rektörün eş dost atamaları, park bahçe yol kapı yapımı ile havuz ile ilgili haberlerini reklamlarını ziyadesiyle gördük.Yalnız akademik liyakat üniversitemizin başarısı ile alakalı hiç bir habere rastlamadık.Başarılı üniversitelerimiz var ama biz bu başarılı,işlerin içerisinde neden biz yokuz.Eğer bir kişi bir işi başarıyorsa onu herkes başarabilir başaramıyorsak sebebi kendimizdir.

Cahit Bey
30.01.2020 23:51:57
Sayın vekilin tarzı klasik kasaba politikacısı tavrı. Sanırsınız kendine bilgi verilseydi her türlü işi hemen halledecekti. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) nedir duymuş mudur acaba. Neden artırılmaz SUT fiyatları da hastaneler borç batağına gömülür. SGK´nın bütçe açıklarını herhalde bilir, bütçe açıklarının telafisi olarak sistemin ucuz hekim emeği ile yürüdüğünü de bilirmi acaba? İşte söyledik ve haberi olmuş oldu artık. Sayın vekil SGK bütçe açıklarını kapatsın, SUT fiyatlarını artırsın, Hastanedeki akademik ve idari personelin ek sabit ödemelerini Genel Bütçeye kaydırsın, Hastane cirosunun %5´inin BAP birimine aktarılmasına çare olarak BAP birimlerine Özel Bütçe desteği verdirsin. Hastaneler kar etsin ve deposunda stok maliyetini dikkate almadan her tür malzemeyi bol bol bulundursun. Ya da Kamu İhale Kanunu 22/f maddesinde düzenlenen birim sözleşme yoluyla alımlarda hangi mevzuat engelinin seyrek olarak ihtiyaç duyulan damar grefti gibi malzemelerin teminin de sıkıntı çıkardığını ilgililerden sorsun, öğrensin ve düzelttirsin.