Tarih: 05.03.2017 13:38

Şükürler Olsun Ayrılık Bitti!

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS yaza hazırlanıyor. Dondurucu bir kışın ardından MART ayının ilk Pazar Gününde güneşi gören halkımızın pek çoğunun mesire alanlarında keşifte bulundukları gözlemlendi.

Özellikle şehrin piknik hafızasında kadim bir yeri olan PAŞABAHÇE´nin yine tercih edilen bir yer olması bekleniyor.

Kış boyu bulgur ile iştigal edip kadınlı erkekli ?kısır? yemekten bizar olup, ara ara kendini ?etli pideye? vuran şehrimiz ahalisinin, bu sıradanlıktan yavaş yavaş kurtularak kendini en kısa zamanda çayır çimene atması bekleniyor.

PAŞABAHÇE ve diğer mesire alanlarını bu hafta keşfeden pek çok insanın, zulada hazır kıta bekletilen mangal ve diğer araç gereçleri hazırlayarak gelecek haftadan itibaren, sabahın erkeninde kamelyalara ?tas koyma adetini? yerine getirerek, piknik sezonunu açacakları gözlemleniyor.

Geçen yıl ?iğne atsan yere düşmeyecek? şekilde kalabalık olan mesire alanlarının yine dolup taşması bekleniyor.

Özellikle PAŞABAHÇE mesire alanında, sırtlarını kamelyalara ve çam ağaçlarına dayayarak tavuk kanatları mideye caba eden pek çok piknik sakininin, yeme içme akabinde zayıflamak için yürüyüşe çıkmalarının bu yıl da devam edeceği belirtiliyor.

Mangal akabinde, müziğin ritminin bu sene de baş göstereceği, özellikle geçen yıl LİSTE BAŞI olan DİLBER AY´ın yine Paşabahçe Mesire alanında en çok dinlenilen ve oynanan ritim olacağı varsayılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —