Sultan Şehrin Söz SULTANI SİVAS´ta...

Sultan Şehrin Söz SULTANI SİVAS´ta...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ALİM YILDIZ´ı ziyaret eden Yavuz Bülent BAKİLER akabinde İlahiyat Fakültesini ziyaret etti. Yavuz Bülent BAKİLER, TÜRKİYE´nin en esaslı kütüphanesi olan ve bünyesinde 40 Bin cilt eseri barındıran müstesna kütüphaneyi gezdi

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın söz sultanı YAVUZ Bülent BAKİLER, SİVAS´ta hasret gideriyor. Yazar Yusuf KAVAKLI ile birlikte İlahiyat Fakültesine geçen BAKİLER, gayretli bir ilim adamı olan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf DOĞAN  ile fakülte için emeğini esirgemeyen Fakülte Sekreteri tarafından karşılandı.

TÜRKİYE´nin ve SİVAS´ın en esaslı ve en kapsamlı kütüphanesini gezen BAKİLER ve KAVAKLI´ya burada 40 Bin Cilt eser olduğu aktarıldı...Dini Araştırmalar Merkezi´nin (DİMER)de Rektör YILDIZ tarafından şehre kazandırıldığı da öğrenilirken, İlahiyatın pek çok sempozyum ve neşriyat ile TÜRKİYE´de öncü olduğu bilgilerine ulaşıldı.

REKTÖR tarafından kütüphaneye kazandırılan Görme engelliler için Kuranı Kerimi de inceleyen konuklar hayranlıklarını gizleyemediler. SİVAS´ın gururu BAKİLER, ?Okumuyoruz okumada çok gerilerdeyiz çok okumalıyız?dedi.

Yazar Yusuf KAVAKLI´da en müstesna insanın eser bırakan insan olduğuna vurgu yaparken, bu güzel kütüphaneye daha çok kitap göndereceğini dile getirdi.

Kütüphane sorumlusu KASIM DEMİR tarafından detaylı bilgiler verilirken YAVUZ BÜLENT BAKİLER ve YUSUF KAVAKLI tarafından bağışlanan kitapların olduğu bölüm de konuklara gösterildi.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ´nin bu ve benzeri sıra dışı gayretleri ile adeta bir İLİM MERKEZİ olması ise konuklar tarafından memnuniyet ile karşılandı.



Anahtar Kelimeler: Sultan Şehrin SULTANI SİVAS