TARİHE ÖNEM VERİLMELİ!

TARİHE ÖNEM VERİLMELİ!

Geçtiğimiz yıllarda yok olmaya doğru giden 3 Bin 500 yıllık KRAL GÖLÜ SUPPİTASSU “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildi. Lakin ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞI'nın bu tarihi bilincin neresinde olduğu ise anlaşılamıyor.

SPHM ÖZEL HABER
Haber Etem GÖLBAŞI

Unutulan ve yok olmaya başlayan SUPPİTASSU GÖLÜ, SİVAS POSTASI GAZETESİ’nin kamuoyunu sık sık bilgilendirmesi ve haberi takip etmesi neticesinde olumlu bir gelişmeye geçen yıllarda kapı aralamıştı.

1 Nolu CUMHURBAŞKANLIĞI Kararnamesinin 109/2 maddesine göre söz konusu tescil kararı onaylanarak RESMİ GAZETEDE yayınlandı.

Bu karar ile “NİTELİKLİ DOĞAL KORUMA ALANINA”dahil edilen KRAL GÖLÜ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesine verildi.

Altınyayla İlçe sınırları içinde bulunan tarihi göl SARİSSA şehri ile bağlantılı olup, HİTİT KRALLARININ adak adadığı kutsal bir mekan olarak yazılı kaynaklarda yer alıyor.

SUPPİTASSU yolu ise adeta bakımsızlıktan araç intikalini zorlaştırmaya devam ediyor. 

Gölü incelemek için pek çok bilim insanı, gazeteci, aydın göle giderken onca çaba ve ısrarlara rağmen İlçe KAYMAKAMI Burak KOCA'nın CUMHURBAŞKANLIĞI koruması altındaki gölün yolunu yapmamak için direnmesi ise eleştiriliyor.

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen araştırmalar,SUPPİTASSU yolunun neden yapılmadığını anlamadıklarını ifade ederlerken, İLÇE KAYMAKAMI'nın her hafta pazar ziyareti rutininden çıkarak, 3 Bin 500 yıllık tarihi değerlere sahip çıkması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: TARİHE VERİLMELİ!