Tarih: 19.07.2014 11:31

TARİHİ GÖREV

Facebook Twitter Linked-in

Okul Müdürlerinin değişimine yönelik takvim ilerliyor. Eğitim adına ortaya bir şey koyamayan, vizyonsuz, emekliliği gelmiş, pasif, Okul Müdürlerinin elenmesi bekleniyor. Eski okul idarecilerinin, bir çoğunun tekrar görevlendirilmesi durumunda, okullarda yıllardır devam eden başarısızlığın aynen süreceği ve de kamuoyu gündemine gelmeyen pek çok usulsüzlüklerinde meşruluk kazanacağı belirtiliyor. Buna müsaade edilmesi durumunda, Bakanlığın attığı bu tarihi dev adımın Sivas’ta akamete uğrayacağı dile getiriliyor.   

 Sivas eğitim adına nefesini tuttu ve yeni okul müdürleri görevlendirilmelerine kilitlendi. Pasif ve beceriksiz okul müdürlerinin onca arayış içine girmelerine rağmen elenmeleri bekleniyor.

Sivas’ta da Bakanlığın çalışması doğrultusunda bir yenilenmeye gidilmesi gerektiği dile getiriliyor. Eğitimde doğu illeri ile yarışan Sivas’ın, bu başarısızlığında “emekliliği gelmiş, pasif, beceriksiz” okul idarecilerinin çok payı olduğu eğitimcilerce dile getiriliyor. Vizyonsuz, teknolojiden habersiz, öğrencileri umursamayan, yemeli içmeli olarak birbirlerini ağırlayan eski kuşak okul idarecilerinin mutlaka ama mutlaka bir daha görevlendirilmemeleri bekleniyor.

Emekliliği gelmiş bir tane dahi okul idarecisinin görevlendirilmesi durumunda, Bakan AVCI’nın değişim esaslı görüşüne muhalif kalınacağına dikkat çeken eğitimciler, bu tarihi fırsatın Sivas adına iyi kullanılarak, “emekliliği hak etmiş” idarecilerin kesinlikle elenmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Eski okul idarecilerinin yeniden görevlendirilmeleri durumunda bir çok usulsuzlüklerin de normalleşeceği vurgulanıyor. Özellikle bazı okul idarecilerinin okul aile birliği yöneticileri ile ortak hareket ederek, bir takım usulsüzlüklere girdikleri ve bunun da yıllar yılı devam ettiği belirtiliyor. Özellikle okul kantinlerinin işletilmesinde kanuni işlemler kuralına uygun hazırlatılmasına rağmen pek çok tuhaflıkların yaşandığını dile getiren eğitimciler, bu yenilenmenin en çokta bu tür usulsüzlükleri bertaraf edeceği üzerinde duruyorlar.

Okullarda yapılan egzersiz çalışmalarının da Bakanlık emirleri doğrultusunda olmadığı lakin paraların ise ödendiği belirtiliyor. Bakanlık kuralları dahilinde egzersiz çalışmalarını yürütmeyen eski kuşak okul idarecilerinin, tekrar görevlendirilmeleri durumunda bu tür haksız ve hukuksuz işlemlerin daha da ayyuka çıkacağı dile getiriliyor.

Hazır bütün ülkede eğitimde yenilenme aşamasına girilmişken, Sivas Valisi Alim BARUT, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR’a tarihi görev düştüğünü dile getiren duyarlı eğitimciler, mutlaka ama mutlaka Sivas’ta bir değişimi gerçekleştirmelerinin tarihi bir dönemeç ve vecibe olduğunu belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —