Tarih: 11.05.2022 21:04

TARIM

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde özellikle et ve Süt ürünlerinin TARIM ülkesi olan yurdumuzda artması sanırım sadece dünyadaki artan enerji maaliyetlerini gerekçe gösterilerek açıklanamaz . Yıllardır ürününü ucuza satıp tohumu, mazotu pahalıya alan çiftçilerin her ne pahasına olursa olsun toprağını ekmeye çalışmasıyla bugüne dek geldi,ancak artık önünü göremeyen çiftçilerin özellikle son 6 ayda birçoğunun üretimden çekilmesiyle birlikte önce hayvanını satması ,sonrada tarlasına gübre atamaz hale gelmesi hepimizin ortak sorunu olmuştur.

Bu soruna gerçekçi bir şekilde çözüm üretmeyen iktidarın maalesef ithal politikaları da kısa vadede bile bu yüksek gıda fiyatlarına çözüm getirmeyeceğini üzülerek belirtmek isterim.

Bu yanlış yoldan bir an önce çıkılarak üreticinin güncel fiyatlar göz önüne alınarak zamanında destek ödemeleri yapılması ,bunun yanısıra  buğday taban fiyatları makul bir oranda  belirlenirken hep çiftçilerimizin den fedakarlık beklenmemelidir.

Aksi takdirde çiftçilerin önümüzdeki günlerde bu maliyetlerle ekim yapmasını beklemekte hayal olur .Bu yaşananların sonucu olarak, bir üretim krizine doğru hızla  gideceğimizi bir çiftçi olarak üzülerek görmekteyim...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —