Taş Abide Değerlendirilmeli

Taş Abide Değerlendirilmeli

Tarihi şehir meydanında bulunan adeta SİVAS´ın kaşıkçı elması olan ?Tarihi Jandarma Binası? fazla vakit kaybetmeden değerler silsilesine kazandırılmayı bekliyor.

SPHM ÖZEL HABER

Valilik Binası, Kongre Müzesi ve Kale Cami üçgeninde bulunan JANDARMA BİNASI, değerlendirilmeyi bekliyor. Taş bir zarafeti anımsatan bu eşsiz eserin, meydana yakışır şekilde dizaynının vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi beklenirken, bu konuda Bakan YILMAZ ve Vali GÜL´ün bitirici adımları arzulanıyor.

Kent meydanının ortasında bulunan bu eserin ŞEHİR MÜZESİ felsefi dahilinde fikir jimnastiği yapılarak ele alınıp, insanların gezip göreceği bir turizm merkezine dönüştürülmesinin en doğru olacağı vurgulanıyor.

Şehirde yaşamış milletlerin geçmişlerinden izler taşıyacağı gibi, Sivas kültürüne dair ilginç birikimlerin de burada sergilenmesinin sağlanabileceği, hatta şehitler müzesi ile bütünlenerek askeri bir müzeye de dönüşümünün pekala mümkün olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Jandarma Binasının arkasında bulunan lojmanların da biran önce yıkılarak o meydanın açılması durumunda, eşsiz taş bir şehir müzesinin bu şehre kazandırılabileceği vurgulanırken, bu adımın hayatiyetinin geciktirilmemesi dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Abide Değerlendirilmeli
Sinan Yıldırım
7.07.2018 20:52:59
Artık Bakanımız yok Sivas tekrardan geri kalacak Bakanımız İsmet bey faydası oluyordu lakin artık oda olmayacağı için Sivas bitmiştir Bakan olacak kişiler İstanbul Ankara gibi büyük şehirlere çalışacaklar Sivas´ın bittiğinin resmidir