Tarih: 26.07.2017 17:06

TAŞHAN Kurtarılmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ın en gözde mekanlarından biri olan TAŞHAN, şehrin kültürel değerlerinde önemli bir yer edinmesi gerekirken, çantacıların veya diğer satıcıların mekanı konumunda.Burası eşsiz bir taş yapıt iken, burada hizmet edenleri ve dahi çalınan müziğin bile enstürmantel bir derinlik içererek, burada bir şehir kimliği dokusu oluşturmak mümkün iken, hali hazırda bu yönde ileri bir düşüncenin ortaya konulmaması eleştiri alıyor.

Bu bağlamda Vakıflar ve Kültür Müdürlüğü´nün ortak bir çalışma ile burasının yeniden düzenlemeleri mümkün iken bu yönde bir adımın ne zaman atılacağı ise bilinmiyor.

Var olan esnafın da hakkını gözeterek onların, iş kaybının da Belediye destekli önüne geçilip, esnafın başkaca bir alanda bile değerlendirilmesi mümkün iken, neden burası ile ilgili bir öngörünün hayata geçmediği sorgulanıyor...

İL Dışından gelen misafirlerin hayran olduğu bu mekanın kulakları tırmalayan müzik ile heder edilmesi anlaşılamazken, medeniyet derinliği olan bir düşünce ile burada güzel etkinliklerin yapılabileceği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —