Taşlı Dere´ye Zarif Fikir

Taşlı Dere´ye Zarif Fikir

Yukarı Tekke´den üzerine ölü toprağı serpilen şehir diriltilmeyi bekliyor. TAŞLI DERE VADİSİ´ne belirli aralıklarla 7 adet göletin yapılarak TECER DAĞI ile bütünleşmesi felsefi bir temele de oturtuluyor. Hatta oluşturulacak olan bir park alanı kapısına da

 

 

Yıllardır zihinsel olarak daralan SİVAS, heyecana yol veren düşüncelere hasret yaşıyor. Asırlardır kendi halinde kalakalan TAŞLI DERE VADİSİ, üstün bir öngörü ve az masrafla değerlendirilmeyi bekliyor.

Medeniyet anlamlı felsefi bir gelenek ve öngörünün de dahil edilerek Kaf Dağı´na giden 30 kuşun aştığı 7 vadiyi simgeleyecek olan 7 adet küçük gölet ile bir turizm alanının oluşturulabileceği düşüncesi doğuyor.

Buna ilaveten 15 Temmuz kahramanı Şehid ÖMER HALİS DEMİR´in de bir aziz hatırasının burada yaşatılabilmesinin mümkün olduğu vurgulanıyor.

Ömer Halis DEMİR ile özdeşleşen 30 kuş figürüne atıf olarak oluşturulacak bir özel kapıya 30 kuş figürünün yapılarak, erdeme yol alan KAF DAĞI yolcularının çağrıştırılabileceği öngörülüyor.

TECER DAĞI´nı felsefi boyutta ana etken kabul edip, TAŞLI DERE VADİSİ içerisine yapılacak olan 7 adet gölet ve çevre düzenlemesi ile burada yeni bir mesire alanı ve küçük bir milli parkın doğabileceği vurgulanıyor.

Göçmen kuş sirkülâsyonunun da düşünüldüğünde, burada doğal bir kuş cenneti doğabileceği hatta uzanan dağların ağaçlandırılması ile bir doğa harikasının hayat bulacağı öngörülüyor.

Burasının MİMARİ bir düşünce ile tasarlanıp, idealist VALİ GÜL´ün el atması ile hayata geçmesi durumunda KIZILIRMAK bütünlüğü ile harika bir yeni SİVAS´ın ortaya çıkmasının pekala mümkün olduğu ifade ediliyor.

SİVASLI aydınlar, düşünürler, kültür insanları bu bağlamda VALİ GÜL´ün insiyatif alarak ?iş göremez hantal bürokrasinin biz yapamayız, çok zor? yakınmalarına aldırmaması gerektiği görüşlerini dillendiriyorlar.

 

 



Anahtar Kelimeler: Taşlı Dere Zarif Fikir