Tarih: 11.12.2015 20:59

Tavatır Oldu!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas sendikacılık ve sivil toplum anlamlı bir dirilişi gerçekleştiremiyor. Şehrin en önemli STK´sının başında olduğu halde, ortaya ciddi bir çalışma koyamayan KARAKOÇ´un, seçimi kaybetmesi olumlu bulundu.

Entelektüel bir düşünce silsilesine sendikayı dahil etmek yerine, yanına aldığı üç beş kişi ile her yeri ziyaret ederek, medya ile paylaşıp, görüntüden öteye geçemeyen KARAKOÇ, Eğitim Bir üyeleri başta olmak üzere, toplumun büyük kesiminden eleştiri alıyordu.

Paneller, konferanslar, kitaplar, içerikli düşünceler, yüce idealler ve hayaller yerine, eş dost ve tanıdıklarının müdür ve müdür yardımcısı olmasının savaşını vermesi çocukça bulunuyordu.

Eğitim Bir Başkanlığı döneminde Ak Parti il teşkilatı ile yaşadığı sorunlar, YILDIZELİ KAYMAKAMINA karşı ataklar, Milli Eğitim´in her işine dahil olma başta olmak üzere, nerdeyse herşeye karışma eğilimi içinde olan İlhan KARAKOÇ´un, ne zaman görevden ayrılacağı heyecanla bekleniyordu.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´ni maddi ve manevi olarak zor durumda bırakmak için haberleri hatta yorumları dahi mahkemeye vererek, demokrasi ve öz eleştiri prensibini yerlerde süründüren KARAKOÇ´un, seçimi kaybetmesi sonrasında nefis muhasebesi yaparak, kendi içini yeniden onarması bekleniyor.

 

SİVA POSTASI GAZETESİ olarak KARAKOÇ´un kamil insan olması için şu kitapları okumasını öneriyoruz;

 

--Nefsin Terbiyesi: Mehmed Zahid KOTKU

--İnsan Ne İle Yaşar: TOLSTOY

-- Makalat: Hacı Bektaş Veli

--Mesnevi: Mevlana

--Kültürden İrfana: Cemil MERİÇ

--Yitik Cennet: Sezai KARAKOÇ

- Erbain: İsmet ÖZEL

--Düşünsel Duruş: Rasim ÖZDENÖREN

--Bütün Öyküler: RİLKE

--Etiyopya Kralının Gözleri: Mustafa BALEL

--Palto: GOGOL

--Kelile ve Dimne: Beydaba

--Elveda Gülsarı:Cengiz AYTMATOV

--Suç ve Ceza: Dostayevski

--Doğu Batı arasında İslam: Aliya İzzet BEGOVİÇ

--Kulluk kitabı: Muhammed İKBAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —