TEDBİR YOK!

TEDBİR YOK!

BELEDİYE çalışanları arasında CORONA haberleri geliyor. BELEDİYE, salgına karşı en azından kademeli mesai dahil hiç bir bilimsel öngörüyü dikkate almazken, pozitif olanların ailelerini de etkilemesi sonucunda sayı katlanıyor.

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE’de salgın artarak devam ederken, SİVAS’ta da her mahalle her sokakta bir salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşların direkt temasta olduğu SİVAS BELEDİYESİ ise adeta sınıfta kaldı.

Belediye bu dönemde etkin mücadele için bilimsel verileri esas almak yerine, üstüne üstlük salgını hafife alan adımları ise eleştiriliyor.

Bazı mahalle aralarına salgın döneminde dahi “kullanılmış elbiselerin içine atıldığı” elbise kumbarasına devam etmesi ise garabet olarak görülürken, böyle olağandışı bir zamanda bu ilkel uygulamadaki ısrar anlaşılamıyor.

BELEDİYE salgın yönetimi konusunda halk nazarında başarı gösteremezken, kendi çalışanlarının salgına karşı korunmasında da tedbirler almamakla suçlanıyor.

Büyük şehirlerde olduğu gibi en azından salgını atlatana kadar “KADEMELİ MESAİ” uygulamasına geçmesi gerekirken, geçmek bir yana Belediye giriş çıkışlarında dahi gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı pozitif vakaların arttığı bilgileri geliyor.



Anahtar Kelimeler: TEDBİR !