TEKNOFEST BÜYÜLEYECEK!

TEKNOFEST BÜYÜLEYECEK!

Dünyanın en büyük Havacılık ve Uzay Festivali 20-27 Eylül´de GAZİANTEP´te yapılacak. Gaziantep ise 3891 başvuru ile rekor kırdı.

SPHM ÖZEL HABER

Selçuk BAYRAKTAR´ın TÜRKİYE´nin gururu olan çalışmalara ara vermeden devam etmesi takdir ile karşılanıyor.Bu bağlamda TEKNOFEST 2020 Teknoloji yarışmalarına 81 ilden rekor başvuru yapıldı.

TEKNOFEST uzay festivaline ev sahipliği yapacak olan GAZİANTEP ise 3891 başvuru ille adeta zirveye taşındı. ANTEP´i,İstanbul, Ankara, Konya, İzmir,Kayseri, Bursa,Kocaeli, Hatay, Adana takip etti.

Selçuk BAYRAKTAR, "Bir yıl Anadolu´da bir yıl İstanbul´da yapmayı hedefliyoruz" derken Teknofestin 2021 yılının Eylül ayında İstanbul´da olacağını ifade etti.

 "Oldukça zengin aktivitelerimiz olacak"/resimler/2020-7/18/0948209589610.jpg

Bayraktar, yüksek teknoloji, havacılık ve uzay alanlarındaki girişimlere destek vermeyi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bu alana ilgisini yükseltmeyi hedeflediklerini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"2020´de yine havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimcilerin buluşucağı uluslararası girişim zirvesi gibi oldukça zengin aktivitelerimiz olacak. Yarışmalara katılacak genç kardeşlerin vakit geçirmeden başvurularını yapması çok önemli. Milli teknoloji hamlesi meşalesini bu yıl Gaziantep´ten yakıyoruz. Cemil Meriç´in dediği gibi ´ışık doğudan gelir.´ Teknofest ekibi olarak tüm milletimizi 22-27 Eylül 2020´de doğudan yükselecek Teknofest ışığının heyecanına ortak olmaya çağırıyoruz. Destek veren paydaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz."

Gaziantep Valisi Davut Gül de kentin dua almış, mazlumlara kucak açan bir şehir olduğunu, Teknofest´in İstanbul´dan sonra Gaziantep´te yapılmasından gurur duyduklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: TEKNOFEST BÜYÜLEYECEK