TEKNOKENT Sivas İçin Önemli

TEKNOKENT Sivas İçin Önemli

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki kurulan TEKNOKENT adeta uyuyan bir devi anımsatıyor. Üniversite ve sanayi işbirliğini esas alan bu önemli yatırımın Belediye, Valilik, Sanayi Odası ve Üniversite eşgüdümü dahilinde işlerlikli bir hale dönüşmesi b

SPHM ÖZEL HABER

    Üniversite, sanayi ve üretim birlikteliklerini buluşturan, sanayi kuruluşlarının başvuracağı ilk adres olan TEKNOKENT yatırımı Sivas´ta da hayata geçmesine rağmen daha detaylı değerlendirme çalışmasına geçilmesi bekleniyor.

Sanayi ve üretim düşüncesi, analizler başta olmak üzere AR-GE ve yazılıma dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin üretilmesini sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulan TEKNOKENT için önemli ve değerli ekipmanların da getirildiği biliniyor.

SİVAS´ta böyle önemli bir çalışmanın başlamasının hayatiyet taşıdığını belirten uzmanlar, TEKNOKET yatırımının hızlanarak nihayete ermesi gerektiğini ifade ediyorlar.

TEKNOKENT yapılanmasının Amerika´da olduğu gibi olması gerektiği, burada görevli akademisyenlerin kadrolu olmaları ve kadrolu çalışan bir uzman ekibin kurulması durumunda iyi neticeler alınabileceği ifade edilmekte.

TBMM´de TEKNOKENT´ler ile ilgili önemli yasal düzenlemeler de yapıldığı hatta bu yasal düzenlemeler sayesinde, buraların maddi olarak da desteklenip önlerinin açılacağı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Günümüzde, birçok sanayileşmiş ülke, teknoparkları teknolojik ve ekonomik gelişmenin en önemli aracı olarak görülmektedir. ABD, İngiltere, Fransa, Japonya, Çin, Kore, Hindistan, İsrail, Finlandiya gibi birçok ülkede üretim ve hizmet sektörleri ürettikleri katma değerin önemli bölümü teknoparklar bünyesinde yürütülen Ar-Ge çalışmalarına borçlu olduğu bilinmekte.

 TEKNOKENTLERİN HEDEFLERİ

 1-Ar-Ge ve yazılıma dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin üretimine yol vererek, bu tarz ürünlerde dışa bağımlılığı azaltmak, ihracat oranını artırmak.

2.    Yüksek teknoloji kökenli firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik etmek.
3.    Üniversitelerdeki akademik bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak.
4.    Firmalar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak.
5.    AR-GE  ağırlıklı  faaliyetlerle  bölgesel  ve  yerel  ekonominin yeniden yapılanmasını sağlamak, yerel sanayinin modernizasyonunu teşvik etmek.
6.    Bölgeye dışarıdan yatırımlar çekmek.
7.    Nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları yaratarak beyin göçünü önlemek.
8.    Kompakt ve düzenli planlanmış yaşam yerleşkelerinin oluşmasına öncülük etmek.
9.    Bulundukları çevre için modernizasyon ve gayrimenkul değerlendirici etki yaratmak, refah düzeyini arttırmak.
10.    Kamu araştırma kurumları ile üretim sektörlerinin (sanayi) işbirliğinin sağlanması.
11.    Ulusal sanayinin uluslar arası alanda rekabet gücünü artırmak.
12.    Ürün kalitesini veya standardını yükseltmek ve verimliliği arttırarak üretim maliyetlerini düşürmek.
13.    Teknolojik bilgiyi ticarileştirmek.
14.    Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak.
15.    Teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak.
16.    Araştırmacı ve nitelikli kişilere iş imkânı yaratmak.
17.    Yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamak

 

 



Anahtar Kelimeler: TEKNOKENT Sivas İçin Önemli
sivas sevdalısı
13.08.2017 23:31:22
mevcut yönetimle bu hem üniversite hem de teknokent için hayal

Doğruya Doğru
14.08.2017 09:24:15
Teknokentin faydalarının neler olduğunu neler yapılabileceğini, Kobilere ve esnafa anlatmakla başlasalar keşke