TELEFERİK Güzel Yakışır!

TELEFERİK Güzel Yakışır!

SİVAS´în NİYEGARA ŞELALESİ olarak bilinen GEMEREK´teki SIZIR ŞELALESİ turizme kazandırılamıyor...

STHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın eşsiz doğal güzellikler cenneti olan SIZIR, gerek tarihi gerekse doğası ile araştırmacıları bekliyor.

Eski zamanlardan itibaren, kaleler, mağaralar kasabada mevcut bir tarihi seyir iken, bu güzelliği taçlandıran ŞELALE ise TÜRKİYE genelinde tanınmıyor.

Bu eşsiz şelalenin, usta bir projelendirme mantığı ile yeniden felsefesinin yapılarak Türkiye ve Dünya turizmine kazandırılmasının SİVAS için önemli bir adım olacağı belirtiliyor.

Şelalenin daha güzel seyri ve değerlendirmesi amacıyla karşıdan karşıya doğal dokuyu bozmadan TELEFERİK hattının kurulmasının ise hala neden yapılmadığı bilinmiyor. Kısa mesafesi olmasına rağmen bu alana az maliyetle TELEFERİK sisteminin kurulması durumunda turizm gelirlerinin artacağı vurgulanıyor.

Sivas iklim özelliği içerisinde olmasına rağmen kendine has özel iklim özelliği ile FINDIK başta olmak  üzere pek çok bitkinin de yetişebildiği SIZIR, yaylaları ile de keşfedilmeyi bekliyor.



Anahtar Kelimeler: TELEFERİK Güzel Yakışır
Salih Özfidan
31.01.2019 23:27:05
Gazetenize ve Başta Osman Çelik olmak üzere tüm çalışanların eline emeğine sağlık.

Serkan ERDAL
3.02.2019 23:48:32
Sırf orası mı değerli hemşerilerim , Tödürge Gölü , Gökpınar Gölü . Geçenlerde ulusal basında gördüm Sivadokya diye lanse edilen bölge, Yıldız Dağı kayak Merkezi hangi birini sayacan. Bir tane Sivasa sahip çıkan milletvekili olaydı Kış Mevsimi adet olduğu üzere kayak merkezlerinde ki kar kalınlığı diye haber verirler hiç Yıldız Dağının ismi geçtimi milyon dolarlar harcandı oraya yazık değilmi milletin parasına bir tesis yaptın madem lansmanınıda yapsana . Ulusal haberlerde o kadar kanal var ben Yıldız Dağının haberine denk gelmedim gören olduysa bir zahmet paylaşsın