Tarih: 02.03.2015 21:25

Temayülde İlginç Ayrıntılar

Facebook Twitter Linked-in

Sivas ilginç bir temayül yoklaması yaşadı. Geçen dönemlerin aksine oy kullanan partililerin bilinçli ve organize hareket etkileri gözlemlendi. Her ne kadar temayül sonuçlarının kesin belirleyici olmayacağı bilinse de yine de adaylar hakkında ipuçlarını genel merkeze ileteceği sanılıyor.

Suşehri yöresinde enerjik ve başarılı aday adayı Dr. Mehmet ÇAKIRTAŞ’ın belirgin bir ağırlığının gözlemlendiği belirtiliyor. Özellikle o bölgeden olan Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın üniversitedeki muhafazakâr öğretim üyelerine mobbinge sessiz kalmasın duyulduğu ve belirgin bir ağırlığın Mehmet ÇAKIRTAŞ’a kaydığı yorumları yapılıyor.

Bir diğer aday adayı olan Ethem DOĞAN’ın ise kırsalda etkinliği gözlemlendi. “Kangal Ak Karaman Koyun ırkının” tescil edilmesi yanı sıra hayvancılıkla ilgili projeleri ile Sivas hayvancılığına 50 trilyon gibi önemli bir katkı sağlamasının kırsalda önemli bir karşılık bulduğu ifade ediliyor.

Aday adayı Muharem ELİŞ’e de partililerin teveccühü görüldü. Kirlenmemiş ismi ile temayülde partililer karşısına çıkan ELİŞ’in merkez seçmen tarafından önemli bir oyla taltif edildiği yorumları yapılıyor.        

Dr. Mesut ACIÖZ’de Ak Partili seçmenler tarafından kabul gören bir aday olarak dillendiriliyor. Efendi kişiliği ile gelecek vaad eden ACIÖZ’ün, olası Ak Parti listesinin ilk on sırasında olabileceği siyasi yorumcularca dile getiriliyor.

Ömer DUMAN, Ekrem ÇINAR ve Adem YILDIRIM gibi isimlerinde Ak Parti’nin yeni yüzünü oluşturabilecek aday adayları sıralamasında yer aldıkları gözlemlendi. Ak Parti temayülünde oy kullanan pek çok partilinin başta Ömer DUMAN olmak üzere, Adem YILDIRIM ve Ekrem ÇINAR’ a karşı olumlu hissiyat besledikleri gözlemlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —