TEOG Yerine Fırsat Eşitliği

TEOG Yerine Fırsat Eşitliği

TEOG yerine yeni modeli açıklayan YILMAZ, ?Veli tercihine bağlı serbest kayıt sisteminin? fırsat eşitliğinin esas alındığını söyledi. Sınav stresinden öğrencilerin kurtarılacağına vurgu yapan YILMAZ, kültür, sanat, spor ve becerilere ağırlık verileceğini

SPHM ÖZEL HABER

Eğitimde TEOG sisteminin kaldırılması üzerine yeni sitemi açıklayan YILMAZ, fırsat eşitliğini esas alan bir sistemin hayata geçirileceğini dile getirdi. Çocukları sınavdan sınava, etüt merkezlerinden etüt merkezlerine, yardımcı kaynaklardan yardımcı kaynaklara koşturmak yerine, beceri esas alan ve 21.yüzyıla hazırlığın esas alınacağını dile getirmesi eğitimcilerce olumlu bulundu.

2014 Kalkınma planında her çocuk kendi muhitinde eğitim alacak ilkesininde artık yaşam bulduğuna vurgu yapan YILMAZ, bunun her alanda bir kolaylık getireceğini belirtti.

Öğrencilerin evlerine yakın olan 5 okulu tercih edecekleri yeni sistemde, isteğe bağlı olarak da Haziran ayında 60 soruluk bir soru sorulacağı ve bunda da Ana etken olarak 8.Sınıf müfredatının esas alınacağını dile getirdi.

Tembel sınıf veya tembel okul anlayışının bu vesileyle tarihe karıştığını dile getiren YILMAZ, her seviyede akademik öğrenci olan okul ve sınıfların daha başarılı olacağını dile getirdi.

Her zeka seviyesine sahip öğrencilerin bir sınıfta olmasının aynı zamanda fırsat eşitliğini de sağlayacağını belirtti.

TÜRKİYE´nin her alanda ivme yakalamasının ardında eğitimli insan gücünün yattığını dile getiren Bakan İsmet YILMAZ,58 Fen lisesi sayısını 302´ye çıkardıklarını dile getirdi.

Bakan YILMAZ´ın açıkladığı bu sistemin PİSA verilerinde TÜRKİYE´nin başarı çıtasını yükselteceğini dile getiren uzman eğitimciler, kültür, sanat, spor ve becerilerle hayata hazırlanan öğrencilerin başta FİNLANDİYA, İSPANYA olmak üzere eğitimde başarılı ülkeler gibi de başarı ivmesine gireceğini belirtiyorlar.

Bu eğitim sisteminin hassasiyetle uygulanması gereğini de dile getiren eğitimciler, ?Enderun? mantığının da bu yeni uygulamada görüldüğü ve bunun Türkiye için çok önemli eşikler atlatacağını ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: TEOG Yerine Fırsat Eşitliği
SİVASLI
5.11.2017 14:44:06
BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ

fırsat eşitliği
5.11.2017 14:45:08
fırsat eşitliği olması önemli devletimiz bin yaşasın

EĞİTİMCİ
5.11.2017 14:47:27
herşeyi devletten beklememeli halk olarak bizde eğitim konusunda bilinçlenmeliyiz...

TÜRKİYEM
5.11.2017 15:03:18
TÜRKİYEM BÜYÜYÜP GELİŞİRKEN EĞİTİME DE DAHA ÇOK ÖZEN GÖSTERMELİYİZ.

teşekkür
5.11.2017 15:06:00
çocukları sınav stresinden kurtardığı için bakanımza teşekkürler....