TERÖRÜN Beli Kırılıyor

TERÖRÜN Beli Kırılıyor

TÜRKİYE Savunma Sanayiinde altın devrini yaşıyor. Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) da seri üretime geçildi.TERÖRÜN belini kıran yerli üretim SİHA ve İHA ile havadan 1853 terörist öldürüldü.

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı sonlandırmak için atılan adımlar ve yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Bir zamanlar gerek İSRAİL gerekse AMERİKA´dan alınan lakin yazılımları ve kontrolleri onlarda olduğu için istenilen sonuçların alınmadığı herkesçe biliniyordu.

Yerli İnsansız Hava Aracı (İHA)´nın ardından Silahlı Hava Aracı (SİHA)nın da üretiminin hızlanıp seri üretime geçilmesi, Devletimizin terörle mücadelesinde önemli başarılar sağlamasına neden oldu.

Bir gün havada kalabilen İnsansız Hava Araçları sayesinde terör üyelerinin bulunduğu ve hiçbir asker sevkiyatı yapmadan SİHALAR ilr yok edildikleri belirtiliyor.

TSK, taktik ve operatif sınıfta gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeydeki İHA ve SİHA´lar sayesinde terör örgütüne ait belirlediği hedefleri imha ediyor.

Bu yılın 9 ayında İHA ve insanlı keşif uçağı destekli 562 operasyonda, yurt içinde 986, sınır ötesinde 867 olmak üzere toplam bin 853 terörist etkisiz hale getirildi.

TÜRKİYE´nin ayağına pranga olan ve dış güçler tarafından desteklenen PKK belasının çok kısa zamanda SİHA´lar ile bertaraf edilerek, Bölgede lider konumunu pekiştireceği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: TERÖRÜN Beli Kırılıyor