Tarih: 03.10.2013 18:51

TERS YOL CANAVARLARI

Facebook Twitter Linked-in

Her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte ilimizdeki mevcut yollar artık neredeyse ihtiyaca cevap veremeyecek duruma geldi. Birçok bilinçsiz sürücü ise bu durumda kendilerine alternatif yollar bulmaya başladı. Her şeyi yok sayarak ters yollara giren sürücüler hem can hem de mal güvenliğini hiçe saymaya devam ediyor.

İlimizde her geçen gün trafik keşmekeşi biraz daha artmaya devam ederken, uyanık şoförlerin sayesinde trafik içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. İl merkezi genelinde yapılan yol ve otopark düzenlemelerinin ardından kimi caddelerde trafik yoğunluğu azaltılırken, kimi caddelerde de trafik adeta çıkmaza giriyor.

Özellikle sabah ve akşam mesai bitimlerinde trafik adeta durma noktasına gelirken, trafiğe takılmamak isteyen bazı uyanık şoförler ters yola girerek hem can hem de mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

Bu konuda İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü?nün yanı sıra özellikle Sivas Belediyesi il genelinde birçok düzenleme yaptı. Kimi yollar tek şeride düşürülürken, kimi bölgelerde de hatalı parkın engellenmesine yönelik duba çalışmaları yapıldı.

Ancak ilimizde her geçen gün artmaya devam eden araç sayısı nedeniyle birçok yol artık ihtiyaca cevap veremeyecek pozisyona geldi. Durum böyle olunca da sürücüler kendilerine alternatif yollar bulmaya başladı.

Bilindiği gibi Kızılırmak İlkokulu?nun da bulunduğu Hastaneler Caddesi çarşı merkezine doğru olmak üzere tek yön olarak kullanıma açık. Ancak önceki gün birçok küçük yaştaki öğrencinin de bulunduğu bu cadde de 3 araç ters yönde ilerleyerek trafiği alt üst etti.

Zaten bir tarafı otopark olarak hizmet veren bu yolda trafikteki karmaşanın yanı sıra özellikle okul giriş çıkışlarında büyük tehlikelerin yaşanabileceği belirtiliyor. Bu gibi konularda öncelikle sürücülerin bilinçli hareket etmeleri gerekirken, yetkililerin de bu gibi ihlallere göz açtırmaması bekleniyor.

Diğer taraftan kent merkezinde otopark bulmak neredeyse imkansız bir hal almışken, yetkililerin bu konuda bir çalışma yaparak muhtelif alanlarda çok katlı otoparklar yaparak trafikteki park sorununu çözmeleri bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —