Sivaslı Değişimde Israrlı!

Sivaslı Değişimde Israrlı!

Ak Parti bütün illerde değişime gidiyor.Yeniden kabinede görev alan Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın, şehir kamuoyuna kulak vererek, tepeden tırnağa bir değişimi gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

Sivas Ak Parti teşkilatlarının adeta çelik çomak oyunu oynayarak ANKARA´yı yanıltmaya çalıştıkları kamuoyunda ifade ediliyor. Halk tabanı olmayan yerel isimlerin uzun zamandır Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ismi ile kamuoyunda varlarmış gibi hareket ettikleri, lakin donanım ve ileri öngörü konusunda bir farkındalık ortaya koyamadıkları sıklıkla eleştirilen konuların başında.

Ak Parti İl Teşkilatı ve diğer birimlerin adeta emeklilerin toplanıp çay içtikleri yere dönüşmesi ise daha bir tepki çekiyor. Ak Parti´nin Sivas´ta seçimlere iyi hazırlanamadığını dile getiren partililer, Cumhurbaşkan ı ERDOĞAN´ın mesajları da olmasa partinin büyük oy kaybına uğrayacağını söylüyorlar.

Başbakan YILDIRIM´ın SİVAS ziyaretinin ise iyi değerlendirilemediği belirtiliyor. Eski stadyum yerinin yeşil alan olması haricinde kamuoyuna doyurucun bir vaadin verilememesinin asıl müsebbiplerinin İl ve Merkez İlçe teşkilat yapılanması olduğu vurgulanıyor.

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yapılanmasının ise derinlikli bir yapılanma yerine yüzeysel bir yapılanma olduğu gerekçesi ile eleştiri alıyor.

Şehrin mevcut Ak Parti yapılanmasının yerel diğer unsurların da başına buyruk hareket etmesinde en öncelikli  konu olduğu biliniyor.İl Başkanı Ziya ŞAHİN´in şehrin temel dinamiklerini algılama sorunu yaşadığı bilinirken, ŞAHİN´in indirmeye konumlu Ahmet KUZU´nun da aynı durumda olduğu ve bu içe dönüklüğün İktidar Partisini kadükleştirdiği yorumları yapılıyor.

Koltuklarını kaybetme değişimi ile karşı karşıya kalan yöneticilerin, çanların kimin için çaldığından habersiz, başkaları için çanların çaldığını sanmaları ise tuhaf bir algı daralması olarak kayıtlara geçiyor.

Ak Parti içinde ihaleci bir zümrenin de git gide güçlendiği ve Bakan İsmet YILMAZ´ın biran önce bu keyfiyete müdahale ederek partiyi yenilemesi bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Teşkilatlar Değişiyor