Tiyatro Aşkı Ders Kitaplarında

Tiyatro Aşkı Ders Kitaplarında

TÜRKİYE yeni eğitim öğretim yılına yeni müfredat ile başlayacak. Bir birinden güzel örnekler ve yeniliklerle uzman bir ekip tarafından hazırlanan müfredat da, köyde kurduğu tiyatro topluluğu ile ödül alan ÜMMİYE KOÇAK´a da yer verildi.

 

Türk eğitim tarihinin en geniş kapsamlı müfredat yenilenmesi Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ ve ekibi tarafından hayata geçirildi. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında hayata geçecek olan müfredatta bir birinden özel ve güzel ilkler yer alıyor.

NEW York Avrasya Film Festivali´nde ?Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü?nü alan ?Yün Bebek? filminin senaristi, yönetmeni, oyuncusu ve köydeki tiyatro topluluğunun kurucusu olan, ssıradışı bir insan olan Ümmiye Koçak´a, 5. sınıf SOSYAL BİLGİLER  kitabında geniş yer verildi.

KOÇAK´ın başarı hikayesinin çocuklar tarafından rol model alınması ilkesi çerçevesinde kitapta yer verilmesi eğitimciler tarafından da olumlu bulundu. Bu başarı hikayesinin özellikle 5.sınıfların kişilik gelişimi yıllarına denk gelip meslek seçimi bilincinin ilk yılları olması nedeniyle de olumlu bulunuyor.